Facem sport dimineaţa sau seara?



Până acum eram tentată să răspund rapid "Când vrem!", însă cu cât citesc mai multe cercetări legate de subiect, cu atât îmi dau seama că ar trebui să mă reîmprietenesc du trezitul devreme pentru o oră de sport.
  • Publicat:
Facem sport dimineaţa sau seara?



Până acum eram tentată să răspund rapid „Când vrem!”, însă cu cât citesc mai multe cercetări legate de subiect, cu atât îmi dau seama că ar trebui să mă reîmprietenesc cu trezitul devreme pentru o oră de sport.

Numeroase studii spun că oamenii tind mai degrabă să adopte o rutină în acest sens dacă o fac dimineaţa. De asemenea, obiceiurile zilnice pot deveni mai sănătoase, pentru că în timpul exerciţiilor fizice se eliberează endorfinele, care dau organismului o senzaţie de bine.

Sportul practicat seara târziu poate influenţa negativ somnul. Şi aici pot confirma, căci ajunsă acasă oarecum „în priză” după cursul de aerobic, pe la ora 22, aş fi făcut orice – inclusiv curăţenie bec – numai să mă liniştesc şi să mă pregătesc de odihnă nu.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”