Facebook a eliminat emoticonul „mă simt gras”

Facebook a eliminat emoticonul "feeling fat (mă simt gras, n.r.)", ca urmare a presiunii exercitate asupra reţelei de socializare de activişti online care susţineau că acest status promova comportamente autodistructive ale utilizatorilor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Facebook a eliminat emoticonul

Facebook a eliminat emoticonul „feeling fat (mă simt gras, n.r.)”, ca urmare a presiunii exercitate asupra reţelei de socializare de activişti online care susţineau că acest status promova comportamente autodistructive ale utilizatorilor, potrivit time.com, citat de Mediafax.

Facebook a eliminat, marţi, din lista de stări disponibile pe această platformă de socializare emoticonul prin care un utilizator al reţelei le putea transmite prietenilor lui că se simte „gras”.

Eliminarea emoticonului „mă simt gras” s-a produs după ce în mediul online a fost promovată o petiţie prin care a fost solicitat acest lucru. Această petiţie a strâns peste 16.000 de semnături, conform theverge.com.

„Am aflat de la comunitatea noastră că listarea stării «mă simt gras» ca opţiune poate determina o creştere a imaginii negative asupra corpului, în special pentru persoanele care se confruntă cu tulburări de alimentaţie. Astfel, vom înlătura starea «mă simt gras» din lista de opţiuni”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook pentru time.com.

Starea „mă simt gras” se afla pe lunga listă de emoticoane pusă la dispoziţie de Facebook utilizatorilor săi, alături de statusuri precum „mă simt binecuvântat”, „mă simt iubit” şi „mă simt beat”.

Semnatarii petiţiei online au susţinut că faptul de a fi gras nu este un sentiment şi, prin folosirea acestui emoticon, prezentat într-o manieră grafică pozitivă, Facebook a încurajat o imagine negativă a corpului în rândul tinerelor.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,35 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030