Efectul energic al cafelei, descoperit din întâmplare!

Boabele de cafea sunt considerate un bun pretios care provine din zonele cu climate tropicale. Cele mai apreciate boabe apartin soiului arabica, ce creste in zonele muntoase ale Etiopiei, in bazinul brazilian al Amazonului si in Muntii Albastri din Jamaica.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Efectul energic al cafelei, descoperit din întâmplare!

Boabele de cafea sunt considerate un bun pretios care provine din zonele cu climate tropicale. Cele mai apreciate boabe apartin soiului arabica, ce creste in zonele muntoase ale Etiopiei, in bazinul brazilian al Amazonului si in Muntii Albastri din Jamaica.

Cele mai vechi informatii despre cafea dateaza din secolul IX, cand un pastor etiopian de capre a descoperit proprietatile stimulante ale cafelei, observand ca animalele deveneau agitate dupa ce rodeau frunzele acestei plante.

Cafeaua a ajuns pe taramul European in perioada Renasterii, cand un pionier in prepararea cafelei a introdus acest condiment in Marea Britanie si Franta.

Sub conducerea lui Louis al XIV-lea, cafeaua a devenit o bautura la moda la Versailles, fiind introdusa la curte de ambasadorul otoman al acelor timpuri.

Sursa: Electrolux

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân