Echipa de polo feminin Karma Brenntag va înota pentru Asociaţia pentru Dravet la Swimathon

Membre ale Karma Brenntag, singura echipă de polo feminin - senioare din Bucureşti, vor înota pentru proiectul Asociaţiei pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare - un centru de zi pentru copiii cu epilepsie - în cadrul competiţiei Swimathon Bucureşti, pe 6 iulie, informează asociaţia Mediafax.
  • Publicat:
Echipa de polo feminin Karma Brenntag va înota pentru Asociaţia pentru Dravet la Swimathon

Membre ale Karma Brenntag, singura echipă de polo feminin – senioare din Bucureşti, vor înota pentru proiectul Asociaţiei pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare – un centru de zi pentru copiii cu epilepsie – în cadrul competiţiei Swimathon Bucureşti, pe 6 iulie, informează Mediafax.

Asociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare promovează, prin intermediul Swimathon, proiectul unui centru de zi pentru copiii cu epilepsie de vârstă preşcolară care nu pot fi integraţi în învăţământul de masă, la Bucureşti, unde nu există niciun amplasament de acest fel.

Jucătoarele de polo Karma Brenntag care vor intra în bazin pentru această cauză sunt Silvia Furnea, Georgeta Kari, Ana Neamţu, Diana Paraschiv şi Diana Sima, parte din singura echipă de polo feminin senioare din Bucureşti.

„Pentru că în întreaga lume simbolul luptei împotriva epilepsiei este fluturele, fiecare dintre noi va înota şi o lungime de bazin în acest stil”, a declarat Silvia Furnea, coordonatoarea echipei de înotătoare pentru acest proiect.

Asociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare intenţionează să deschidă centrul de zi anul acesta, iar pe lângă programul de socializare, instituţia ar urma să le ofere celor înscrişi şi posibilitatea de a urma diferite terapii.

De asemenea, părinţii copiilor vor putea să se organizeze în spaţiul centrului în grupuri de suport şi să discute diferite subiecte care îi preocupă, atât între ei, cât şi împreună cu psihoterapeuţi.

Centrul reprezintă un proiect de parteneriat public – privat, în cadrul căruia Primăria Municipiului Bucureşti va contribui cu spaţiul şi utilităţile, iar Asociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare va finanţa – prin sponsorizări obţinute de la persoane fizice şi juridice – dotările necesare.

Swimathon este un eveniment de atragere de fonduri pentru diverse proiecte şi cauze umanitare.

Ediţia de anul acesta din Bucureşti, organizată de Fundaţia Comunitară Bucureşti şi Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, se desfăşoară pe 6 iulie la bazinul olimpic exterior din cadrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu”.

Potrivit site-ului evenimentului, în concurs au fost înscrise 20 de proiecte pentru care vor înota concurenţi individuali sau echipe, pentru a strânge donaţii.

Echipa Karma Brenntag s-a clasat pe locul al treilea la primul campionat feminin de polo de apă din România, ce a avut loc în anul sportiv competiţional 2011 – 2012.

De asemenea, fetele au ocupat locul trei la competiţia anuală Cupa României, organizată în septembrie 2012 la Târgu Mureş, când una dintre jucătoarele echipei a obţinut titlul de „cea mai bună jucătoare a turneului”.

Înotătoarele din echipa Karma Brenntag susţin dezvoltarea polo-ului feminin, dar şi a sportului în general, ele mai participând şi la alte competiţii de triatlon, ciclism etc.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Vote for COOLtitude
Vote for COOLtitude
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030