Ea este femeia anului 2015!

Actriţa americană Amy Poehler a primit titlul de femeia anului pe anul 2015 - Hasty Pudding Woman of the Year - din partea secţiei de teatru a Universităţii Harvard, joi, în cadrul unei ceremonii fastuoase care parodiază un obicei ce datează din secolul al XVIII-lea, informează contactmusic.com, citat de Mediafax.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ea este femeia anului 2015!

Actriţa americană Amy Poehler a primit titlul de femeia anului pe anul 2015 – Hasty Pudding Woman of the Year – din partea secţiei de teatru a Universităţii Harvard, joi, în cadrul unei ceremonii fastuoase care parodiază un obicei ce datează din secolul al XVIII-lea, informează contactmusic.com, citat de Mediafax.

Amy Poehler, vedeta serialului „Parks and Recreation”, a participat joi la o paradă prin campusul Universităţii Harvard. La acest eveniment insolit, vedeta americană, în vârstă de 43 de ani, a venit însoţită de tatăl ei, William.

Amy Poehler a susţinut şi un discurs de mulţumire, presărat cu glume: „Atunci când eram tânără şi locuiam în Burlington, Universitatea Harvard era doar o clădire spre care eu şi prietenii mei aruncam cu pietre, în drumul spre locurile noastre de muncă. Apoi, atunci când conduceam pe lângă universitate şi vă arătam degetul mijlociu, habar nu aveam că voi fi premiată într-o bună zi”.

La rândul lor, membrii trupei de teatru de la Universitatea Harvard au făcut glume pe seama actriţei americane, ironizând prestaţiile ei de la gala de decernare a Globurilor de Aur, dar şi faptul că Amy Poehler a fost nominalizată de 15 ori la premiile Emmy, fără să câştige însă niciodată acest trofeu.

Membrii asociaţiei Hasty Pudding Theatricals de la Harvard acordă în fiecare an titlul de femeia, respectiv bărbatul anului, unui artist care s-a remarcat nu numai la Hollywood, ci şi pe scena de teatru sau în alte domenii.

Clubul Hasty Pudding de la Harvard, fondat în 1795, reprezintă cea mai veche trupă de teatru de amatori din Statele Unite ale Americii.

Câştigătorii primesc o oală de budincă aurită, o tradiţie care datează din 1795, când 21 de studenţi de la Harvard au stabilit ca fiecare membru al noului club să aducă „o oală de budincă de cereale” la întâlnirile lor.

Actorul Chris Pratt, star al filmului „Gardienii galaxiei/ Guardians of the Galaxy” şi colegul lui Amy Poehler din distribuţia serialului „Parks and Recreation”, a fost desemnat bărbatul anului 2015 şi va fi onorat printr-o paradă care va avea loc în campusul Universităţii Harvard pe 6 februarie.

În 2014, aceste distincţii au revenit actriţei britanice Helen Mirren şi actorului american Neil Patrick Harris.

Printre câştigătorii din anii anteriori ai acestui premiu se numără actriţele Marion Cotillard, Meryl Streep, Katharine Hepburn, Elizabeth Taylor, Julia Roberts, Jodie Foster, Meg Ryan, Halle Berry, Catherine Zeta Jones, Charlize Theron, Scarlett Johansson şi actorii Kiefer Sutherland, Christophher Walken, Richard Gere, Clint Eastwood, Tom Cruise, Robert De Niro, Harrison Ford, Steven Spielberg, Anthony Hopkins, Bruce Willis şi Ben Stiller.

Amy Poehler s-a remarcat cu apariţiile sale amuzante din emisiunea de satiră „Saturday Night Live” şi şi-a construit apoi o carieră de succes la Hollywood, jucând în serialul de comedie „Parks and Recreations” şi prezentând apoi alături de Tina Fey galele de decernare ale Globurilor de Aur din 2013, 2014 şi 2015.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”