Dulce, amar, sarat, acru, aromat si GRAS – limba recunoaste 6 gusturi!

Ani de zile s-a crezut ca papilele gustative pot detecta doar 4 gusturi: dulce, amar, acru si sarat. Apoi, dupa cateva descoperiri, celor 4 li s-a mai adaugat un gust: cel aromat. Iata ca astazi, grupul se largeste cu un nou intrat: gustul... grasimii!
Autor: Elena Nistor
Dulce, amar, sarat, acru, aromat si GRAS – limba recunoaste 6 gusturi!

Ani de zile s-a crezut ca papilele gustative pot detecta doar 4 gusturi: dulce, amar, acru si sarat. Apoi, dupa cateva descoperiri, celor 4 li s-a mai adaugat un gust: cel aromat. Iata ca astazi, grupul se largeste cu un nou intrat: gustul… grasimii!

Unele persoane detin acest simt, altele nu. Ferice de cele dintai, caci cele de pe urma simt mereu nevoia de a consuma junk food pentru ca nu percep foarte bine gustul grasimii.

Cercetatorii de la Washington University School of Medicine sustin ca obezitatea si pofta pentru almente grase ar putea fi interconectate de un receptor numit CD36.

Persoanele avand un nivel ridicat al acestui receptor sunt mai sensibile la gustul grasimii si il evita, in schimb cele care nu percep foarte bine gustul grasimii sunt „impinse” la a consuma alimente grase din abundenta.

Sursa: Dailymail.co.uk