Dulce, amar, sarat, acru, aromat si GRAS – limba recunoaste 6 gusturi!

Ani de zile s-a crezut ca papilele gustative pot detecta doar 4 gusturi: dulce, amar, acru si sarat. Apoi, dupa cateva descoperiri, celor 4 li s-a mai adaugat un gust: cel aromat. Iata ca astazi, grupul se largeste cu un nou intrat: gustul... grasimii!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dulce, amar, sarat, acru, aromat si GRAS - limba recunoaste 6 gusturi!

Ani de zile s-a crezut ca papilele gustative pot detecta doar 4 gusturi: dulce, amar, acru si sarat. Apoi, dupa cateva descoperiri, celor 4 li s-a mai adaugat un gust: cel aromat. Iata ca astazi, grupul se largeste cu un nou intrat: gustul… grasimii!

Unele persoane detin acest simt, altele nu. Ferice de cele dintai, caci cele de pe urma simt mereu nevoia de a consuma junk food pentru ca nu percep foarte bine gustul grasimii.

Cercetatorii de la Washington University School of Medicine sustin ca obezitatea si pofta pentru almente grase ar putea fi interconectate de un receptor numit CD36.

Persoanele avand un nivel ridicat al acestui receptor sunt mai sensibile la gustul grasimii si il evita, in schimb cele care nu percep foarte bine gustul grasimii sunt „impinse” la a consuma alimente grase din abundenta.

Sursa: Dailymail.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân