Dispozitivul care vă atenţionează dacă nu sunteţi curaţi pe mâini

De ani de zile, spitalele încearcă să pună la punct un sistem de igienizare eficientă a personalului medical, însă succesul se lasă aşteptat. Recent , însă, doi medici de la Universitatea din Florida au reuşit să inventeze un dispozitiv numit Biovigil care poate aprecia cu o acurateţe de 97% cât de curate sau cât de murdare sunt mâinile doctorilor sau asistentelor care vă îngrijesc.
  • Publicat:
Dispozitivul care vă atenţionează dacă nu sunteţi curaţi pe mâini

De ani de zile, spitalele încearcă să pună la punct un sistem de igienizare eficientă a personalului medical, însă succesul se lasă aşteptat.

Recent, însă, doi medici de la Universitatea din Florida au reuşit să inventeze un dispozitiv  numit Biovigil care poate aprecia cu o acurateţe de 97% cât de curate sau cât de murdare sunt mâinile doctorilor sau asistentelor care vă îngrijesc.

Astfel, când mâinile sunt perfect curate, led-ul ataşat capătă culoarea verde, iar când mâinile nu s-au întâlnit cu apa şi săpunul, led-ul se face roşu, plus că dispozitivul va emite trei sunete de avertizare, semn că purtătorul nu a respectat regulile de igienă.

În acest mod, problema transmiterii bolilor infecţioase prin nerespectarea normelor de igienă poate fi dată uitării iar pacienţii vor beneficia de tratament sigur şi eficient, fără ca sănătatea lor să fie pusă în pericol tocmai în spaţiul unde ar trebui să fie cel mai bine protejaţi.

Gadget-urile inovative sunt deja testate în 7 unităţi sanitare iar incidenţa infecţiilor a scăzut cu peste 70%.

Preţul acestui sistem inteligent de avertizare în privinţa igienei va fi inclus în costurile de spitalizare sub forma unui comision de 12 dolari pe lună.

 

Sursa: npr.org

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
3 alimente care îţi taie cheful de sex
3 alimente care îţi taie cheful de sex
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân