Diete faimoase DE EVITAT!

Pentru ca sunt la moda, nu inseamna ca sunt si sanatoase. Iata cateva regimuri alimentare pe care in nici un caz nu ar trebui sa le urmati.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Diete faimoase DE EVITAT!

Pentru ca sunt la moda, nu inseamna ca sunt si sanatoase.

Iata cateva regimuri alimentare pe care in nici un caz nu ar trebui sa le urmati.

Pentru ca implica riscuri pentru sanatate!

1. Raw food – adica acel regim care presupune consumul alimentelor in stare cruda pentru ca gatirea la temperaturi inalte le distruge enzimele. Este adevarat ca ar trebui sa evitam pe cat posibil consumul alimentelor inalt procesate, insa vitaminele si nutrientii din anumite cruditati (cum ar fi morcovii) se absorb mai bine atunci cand acestea sunt trecute prin foc. In plus, alte alimente (precum laptele) prezinta riscuri de infectare atunci cand este consumat in stare cruda.

2. Dieta hCG – presupune un plan alimentar sarac, avand un aport de circa 500 – 800 de calorii zilnic, suplimentate de injectii cu hormonul sarcinii (hCG), denumit si gonadotropina corionica umana. Pe langa faptul ca este periculos sa ne rezumam la mai putin de 1000 de calorii pe zi, specialistii nici nu au prea multe informatii despre cat de sigur este sa ne injectam hormonul sarcinii atunci cand nu-l producem noi, in mod normal.

3. Dieta cu sirop de artar, lamai si ardei picanti – una dintre adeptele acestui regim este nimeni alta decat Beyonce, caci este foarte fashion in California. Se presupune ca toata ziua ar trebui sa bem un sirop de artar in care s-au stors cateva lamai si s-au adaugat cativa ardei picanti. Totul se completeaza cu ceaiuri laxative seara si apa cu sare pe stomacul gol, la prima ora a diminetii. Toate acestea au rolul de a curata intestinele. Sa mai adaugam ca meniul zilnic nu ar trebui sa depaseasca 650 – 1300 de calorii si ca nici un studiu din lume nu a demonstrat vreodata ca intestinele au nevoie sa fie astfel curatate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân