Dieta Stirfood – dieta cu care Adele a slăbit 45 de kilograme

Vedeta a făcut furori cu noul său look la un party şi toată lumea a vrut să ştie ce anume a făcut cântăreaţa de a reuşit să slăbească atât de multe kilograme.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dieta Stirfood - dieta cu care Adele a slăbit 45 de kilograme

După ce o postare pe Instagram care o înfăţişa pe Adele, la petrecerea de după Oscar găzduită de Beyonce şi JayZ, a devenit virală alături de multe alte de imagini care ne arată o Adele complet transformată, mai tonifiată şi scânteietoare, oamenii au mers până la capătul lumii şi înapoi încercând să descopere care este secretul artistei şi cum a reuşit ea să piardă atât de mult din greutate într-un timp atât de scurt.

După investigaţii minuţioase asupra modalităţii în care a reuşit Adele să piardă 45 kg, presa a reuşit să pună mâna pe secretul cu ajutorul căruia a reuşit artista să se transforme complet. Se pare că vedeta a urmat o dietă cheie, scăzută semnificativ în calorii, denumită „dieta Sirtfood”.

Dieta Stirfood: în ce constă

Spre deosebire de celelalte planuri de dietă, cum ar fi Keto, Atkins sau Paleo, aceasta este o dietă mai puţin cunoscută, care pare să se bazeze mai degrabă pe conceptul de a-ţi alimenta corpul cu ajutorul sucurilor verzi şi cu alimente cu conţinut scăzut de calorii, în anumite combinaţii specifice. Întreaga idee şi focalizare a acestei diete este de a creşte metabolismul organismului, ceea ce este cu adevărat esenţial în procesul de ardere a kilogramelor în plus, iar ceea ce face este, în esenţă, să activeze „gena slabă”, cu ajutorul consumului de alimente care sunt bogate într-un anumit tip de protein, numite sirtuine.
Iniţial inventată de nutriţioniştii din U.K., Aidan Goggins şi Glen Matten în anul 2016, această dietă solicită creşterea nivelului de sirtuine din corp pentru a reduce inflamaţia şi a creşte rata metabolismului per total.

Dieta Stirfood: cum funcţionează

Modul în care funcţionează, dieta Sirtfood este bazat în primul rând prin restricţionare. Oamenii sunt nevoiţi să consume un număr de 1000 de calorii pentru primele trei zile ale săptămânii şi apoi pot creşte la 1500 de calorii, treptat. Persoanelor care ţin dieta li se recomandă să consume alimente care sunt bogate în sirtuine, cum ar fi sucurile verzi, alimentele precum salata kale, căpşuni, ceapă, pătrunjel, afine şi capere – ideea este să folosiţi aceste ingrediente, în diferite combinaţii.

Alte alimente care sunt permise în timpul dietei sunt hrişca, nucile şi condimentele precum turmericul. În plus, elementele surprinzătoare din planul alimentar sunt consumul de băuturi precum cafea, ceai verde, vin roşu şi chiar consumul de ciocolată neagră.

Dieta Stirfood: este sigură?

Un plan de dietă, care a arătat rezultate atât de uimitoare (de exemplu, Adele) este totuşi destul de controversat şi periculos pentru cei mai mulţi dintre noi. De asemenea, acest tip de dietă a fost criticată pentru faptul că le oferă oamenilor un fel de „tulburare alimentară”, având în vedere că este de natură restrictivă, aşa că cel mai bine este să-l redefiniţi şi să fiţi atent la cât de bine funcţionează. Este recomandat să fiţi mai degrabă atenţi la modalitatea în care funcţionează pentru voi, adaptând pe parcurs sugestiile dietetice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”