Diet tips pentru vacanta

Concediul este intotdeauna prilejul ideal de relaxare si distractie. Vezi si faci lucruri noi, insa pe langa toate acestea, trebuie sa te si adaptezi. De aceea, pastrarea obiceiurilor alimentare sanatoase si a siluetei se poate dovedi o adevarata provocar
  • Publicat:
  • Actualizat:
Diet tips pentru vacanta
Diet tips pentru vacanta

1. Rezista tentatiei!
Studiile arata ca majoritatea femeilor tind sa exagereze in ceea ce priveste cantitatea de mancare atunci cand mananca in oras. Desi acasa isi controleaza intotdeauna portiile si calitatea alimentelor, atunci cand iau masa la restaurant, ele mananca mai mult si mai putin sanatos decat in mod obisnuit. Iar asta se traduce printr-o cantitate sporita de carbohidrati si de grasimi ingerata, fapt care pune in pericol silueta. In mod normal, sfatul numarul 1 ar fi acela de a iesi mai rar in oras, pentru a evita tentatia exceselor, insa in conditiile in care te afli in vacanta, situatia se schimba. De aceea, varianta cea mai buna ar fi sa iei cu tine conserve si alimente care nu necesita fierbere sau gatire elaborata. Legumele si fructele se pot gasi oriunde, iar cerealele le poti lua de acasa sau cumpara de pe drum. Nu uita sa te hidratezi suficient, band cat mai multa apa si lichide naturale. Ia fructe si legume cu tine la plaja, sau cand urci pe munte! Iti vor tine de foame si, in acelasi timp, te vor si hidrata natural si sanatos.

2. Ajusteaza meniul!
Din ce in ce mai multe persoane cer meniuri personalizate, in functie de nevoiel alimentare ale fiecaruia. Alege un fel de mancare simplu si usor, fara multe grasimi, si cere sa ti se adauge sau sa se inlature ingredientele pe care le consideri nu tocmai sanatoase. De exemplu, comanda o omleta cu legume, rugand chelnerul ca acesta sa fie pregatita fara garnitura de muschi aferenta. Inlocuieste painea cu mamaliguta sau orez, si nu manca foarte condimentat. In plus, fii atenta la cantitatea de alimente pe care o mananci. Cand primesti portia, injumatateste-o si in acest fel vei fi sigura ca nu exgerezi in comparatie cu cat mananci de obicei.

3. Bucura-te de peisaj si de gustarile locale…
… insa nu in exces! Daca mergi in vacanta la mare, incearca sa profiti de preparatele de peste care sunt la indemana, luand in considerare zona in care te afli. Daca ai ales sa calatoresti peste hotare, bucura-te de mancarurile locale, dar respecta limitele pe care ti le-ai impus acasa. Opteaza pentru preparate pe baza pe legume si peste, si evita carnea si grasimile! Gusta din fiecare fel de mancare, insa doar ca sa afli cum sunt, nu ca sa te saturi!

4. Vino de hac senzatiei de foame!
O cunosti foarte bine, atunci cand o incerci din cand in cand la birou, in timpul orelor de program, asa ca e bine sa stii ca nu vei scapa de ea nici in concediu. In plus, cand vizitezi un loc strain, vrei sa vezi cat mai mult si sa profiti toata ziua de noutati, astfel ca efortul depus este foarte mare. De aceea, tentatia de a astampara foamea de lup pe care o resimti va fi cu adevarat greu de evitat. Secretul sta in gustari! Dese si reduse ca dimensiune, iti pot potoli foamea daca au in componenta lor iaurt, alune, nuci, fructe sau legume. Evita gogosile, preparatele de tip fast-food, inghetata si sucurile acidulate sau dulci!

5. Un deliciu pe zi!
Fiecare loc de pe mapamond are secretele lui dulci. Va fi foarte greu sa te abtii de la acestea, daca nu chiar cel mai greu. De aceea, noi iti propunem sa incerci sa te limitezi la o gustare dulce pe zi. Pentru a acoperi nevoia de ceva dulce in restul timpului, alege fructele! Pentru un plus de prospetime, le poti depozita in frigider, in cazul in care ai acces la unul in camera de hotel.

6. Apa este cel mai bun prieten al organismului!
In vacanta, nevoia de apa creste, deoarece efortul depus este si el mai mare. Dupa cum spuneam mai sus, apa se gaseste intr-o serie de alimente care te pot ajuta sa te hidratezi atunci cand simti nevoia. Chiar si asa, este bine sa stii ca apa reprezinta cea mai buna si cea mai la indemana sursa de hidratare. Ia cu tine oriunde mergi un bidonas cu apa, mai ales daca ai ales sa mergi in concediu la mare. In acest fel, vei si mai putin tentata sa bei lichide acidulate sau dulci care tenteaza la orice colt de strada.

7. Mananca doar cand ti-e foame!
Pare simplu, insa foarte multe persoane au tendinta de a manca, chiar si atunci cand foamea fizica nu exista. Fiind in vacanta, tentatiile sunt foarte multe si variate. De aceea, cea mai buna cale de a le face fata este aceea de a avea cu sine fructe pe care sa le consumi ca pe gustari. Mananca doar atunci cand stomacul o cere, si nu face excese!

Articol exclusiv online

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Summer Diet Tips
Summer Diet Tips
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân