De ce nu e sănătos să dormi cu telefonul mobil lângă tine

Mulţi dintre noi nu putem rezista tentaţiei de a verifica mail-ul de serviciu sau de a mai da un sms îniante de culcare şi ne poziţionăm telefonul cât mai aproape de locul unde dormim, însă aceste gesturi, aparent inofensive, pot avea efecte nefaste asupra stării de sănătate, avertizează oamenii de ştiinţă.
21.05.2013
De ce nu e sănătos să dormi cu telefonul mobil lângă tine

Mulţi dintre noi nu putem rezista tentaţiei de a verifica mail-ul de serviciu sau de a mai da un sms înainte de culcare şi ne poziţionăm telefonul cât mai aproape de locul unde dormim, însă aceste gesturi, aparent inofensive, pot avea efecte nefaste asupra stării de sănătate, avertizează oamenii de ştiinţă.


Potrivit unor studii ale cercetătorilor suedezi, expunerea permanentă la radiaţiile telefonului şi grija constantă că poţi primi mesaje pot duce la tulburări ale somnului, stres şi depresie. Aceste simptome se manifestă în special în rândul tinerilor adulţi, care au recunoscut în proporţie de 25% că se simt cumva legaţi de telefonul mobil prin natura serviciului, indiferent de oră.


Potrivit unui sondaj realizat în 2012, aproape două treimi dintre subiecţii cu vârste între 18 şi 44 de ani au răspuns că ţin telefonul foarte aproape de locul unde dorm, de regulă sub pernă, iar pe măsură ce înaintează în vârstă, oamenii preferă să-şi ţină telefoanele fie în dormitor, dar nu foarte aproape de pat, fie în altă cameră sau chiar în maşină.

 

Nu mergeţi la shopping pe burta goală!
Nu mergeţi la shopping pe burta goală!
Cel mai nou articol Video:
Dr. Gina Chiriac: metode eficiente de a ne menține creierul sănătos