Da, ne place sa copiem stilul vestimentar al prietenelor!

Sa copiem outfiturile prietenelor sau colegelor de scoala, respectiv serviciu, nu este ceva neobisnuit.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Da, ne place sa copiem stilul vestimentar al prietenelor!
Da, ne place sa copiem stilul vestimentar al prietenelor!

Cate dintre noi nu am privit galbene de invidie rochia superba a vreunei prietene, pentru ca a doua zi sa strabatem magazinele in lung si-n lat in cautarea ei? Cate dintre noi nu au afisat un zambet larg de satisfactie cand am gasit-o pe un umeras, intr-un magazin dosit si ne-am dat ultimii bani pe ea?

Sa copiem outfiturile prietenelor sau colegelor de scoala, respectiv serviciu, nu este ceva neobisnuit. Oricare dintre noi am „furat” la un moment dat ideea vestimentara a altei femei. Potrivit cercetatorilor americani, multe femei au o colectie serioasa de tinute pe care le-au vazut prima data la prietenele lor. O treime dintre femeile chestionate de acestia au recunoscut ca au copiat in intregime un outfit de la prietene, iar una din doua recunosc ca se compara frecvent cu prietenele mai fashion.

Mecanismul este simplu: in acelasi fel in care aproape toate dintre noi incercam sa copiem stilul vedetei preferate, multe dintre noi ne inspiram de la persoane mai apropiate, cum ar fi prietenele sau colegele. Femeile sunt bombardate in mod constant cu noile tendinte, scheme de culori si piese must have ale fiecarui sezon, prin urmare este imposibil sa tii pasul cu moda daca nu te mai inspiri de ici, de colo.

Femeile mai tinere de 35 de ani se simt mai bine atunci cand isi copiaza prietenele, individualizandu-si tinutele cu cate un accesoriu personal. Ba mai mult decat atat, acestea se pare ca prefera sa fure ideile prietenelor decat pe cele ale vedetelor, principala motivatie fiind bugetul.

Nici tinutele de pe catwalk nu par a avea asa de mare succes in randul femeilor obisnuite, pentru ca acestea din urma prefera sa se inspire din tinutele reale pe care le vad la prietene si colege decat din ceva ce vad doar la televizor.

De cealalta parte, fashionistele care lanseaza tendintele in grupul lor pot fi deranjate de faptul ca sunt copiate. Iata cum se explica succesul unor magazine exclusiviste, cu piese unicat si preturi pe masura. Fashionistele inraite nu vor ca tinutele lor sa se regaseasca si in alte dulapuri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030