Cuplurile care au luat naştere în mediul online au şanse mari la o căsnicie fericită

Persoanele care îşi cunosc partenerii de cuplu pe internet au mai multe şanse să aibă o căsnicie fericită şi mai lungă decât persoanele care îşi întâlnesc "sufletul pereche" prin metode tradiţionale, afirmă autorii unui studiu recent, relatează dailymail.co.uk, citată de Mediafax. O relaţie care a început cu o discuţie purtată în spaţiul virtual prezintă un risc cu 25% mai mic de a se încheia printr-un divorţ în comparaţie cu relaţiile persoanelor care şi-au cunoscut partenerii de cuplu prin intermediul unor prieteni sau din pură întâmplare.
  • Publicat:
Cuplurile care au luat naştere în mediul online au şanse mari la o căsnicie fericită

Persoanele care îşi cunosc partenerii de cuplu pe internet au mai multe şanse să aibă o căsnicie fericită şi mai lungă decât persoanele care îşi întâlnesc „sufletul pereche” prin metode tradiţionale, afirmă autorii unui studiu recent, relatează dailymail.co.uk, citată de Mediafax.


O relaţie care a început cu o discuţie purtată în spaţiul virtual prezintă un risc cu 25% mai mic de a se încheia printr-un divorţ în comparaţie cu relaţiile persoanelor care şi-au cunoscut partenerii de cuplu prin intermediul unor prieteni sau din pură întâmplare.

Succesul relaţiilor începute pe internet s-ar putea datora faptului că internauţii sunt mai motivaţi să îşi găsească „sufletul pereche” în rândul celorlalţi internauţi şi eforturilor depuse de administratorii site-urilor destinate întâlnirilor online, care propun utilizatorilor lor seturi de profiluri compatibile cu căutările acestora.

Psihologii de la Universitatea Chicago au studiat aproape 20.000 de dosare ale unor persoane care s-au căsătorit între anii 2005 şi 2012, cărora le-au pus o serie de întrebări despre satisfacţia din viaţa de cuplu.

Peste o treime dintre aceste persoane şi-au cunoscut partenerii de viaţă pe internet, iar aproximativ jumătate dintre ei au folosit site-uri destinate întâlnirilor online, restul folosind camerele de chat online şi reţelele de socializare.

Relaţiile care au început la locul de muncă, într-un bar, într-un club sau printr-o întâlnire aranjată de cunoscuţi prezintă un risc cu 25% mai ridicat de a se încheia printr-o despărţire, iar acele cupluri au cel mai scăzut nivel de satisfacţie şi fericire, potrivit autorilor acestui studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.

Profesorul John Cacioppo, coordonatorul studiului, spune că numărul ridicat de parteneri potenţiali care sunt disponibili online ar putea fi unul dintre motivele care explică aceste rezultate.

Studii anterioare au relevat faptul că persoanele care s-au cunoscut online sunt mai dispuse să se întâlnească din nou, după prima lor întâlnire, întrucât împărtăşesc mai multe informaţii despre ele însele în discuţiile online.
Relativul anonimat al întâlnirilor online le permite utilizatorilor să mintă în legătură cu o serie de atribute, însă aceste minciuni se referă cel mai adesea la înălţime şi greutate.

Rezultatele studiului american, comandat de agenţia matrimonială eHarmony, ar putea să se aplice şi în alte teritorii de pe Glob, afirmă profesorul Cacioppo.

Britanicii sunt cei mai prolifici utilizatori europeni ai site-urilor destinate întâlnirilor online.
Peste 5,7 milioane de persoane din Marea Britanie s-au conectat la astfel de site-uri în septembrie 2012 – o creştere cu 22% faţă de aceeaşi lună a anului 2011, potrivit companiei de cercetări de piaţă comScore.
Site-urile de întâlniri online sunt cel mai populare pentru persoanele aflate în intervalul de vârstă 25-34 ani, însă ele încep să devină tot mai atractive şi pentru generaţiile mai vârstnice.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”