Cum sunt produşi cartofii prăjiţi serviţi în restaurantele McDonald’s

Există numeroase zvonuri legate de modul în care sunt produşi cartofi prăjiţi serviţi în restaurantele McDonald's.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum sunt produşi cartofii prăjiţi serviţi în restaurantele McDonald's
Există numeroase zvonuri legate de modul în care sunt produşi cartofi prăjiţi serviţi în restaurantele McDonald’s, notează Descoperă.
 
În ultima vreme, pe internet sunt postate tot mai multe fotografii, în care mâncarea vândută de compania americană pare să rămână neschimbată chiar şi după câţiva ani.
 
Ca să îşi lămurească clienţii, reprezentanţii francizei americane i-au permis moderatorului TV Grant Imahara să filmeze în interiorul halelor aparţinând Simplot Factory, compania care se ocupă de procesul de producţie al cartofilor vânduţi în unităţile McDonald’s.
 
 
 
După cum se poate vedea în videoclip, cartofii sunt mai întâi curăţaţi şi apoi spălaţi la presiuni foarte mari. Urmează apoi felierea cartofilor în forma pe care o cunoaştem cu toţii. Ulterior, ei sunt trecuţi prin zahăr, pentru a-şi păstra culoarea aurie cât mai mult timp. În următoarea etapă, cartofii sunt pudraţi cu pirofosfat acid de sodiu, o substanţă care împiedică înverzirea legumelor după ce sunt îngheţate. În cele din urmă, are loc prăjirea parţială şi congelarea cartofilor.
 
La finalul procesului de fabricaţie are loc ambalarea alimentelor şi expedierea lor către restaurantele McDonald’s. Aici, procesarea cartofilor este finalizată, urmând ca, mai apoi, ei să fie vânduţi amatorilor de produse de tip fast food.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”