Cum scapati de petele de pe haine? Spalati-le… 3D!

De curand, am asistat si la lansarea primului detergent de rufe care foloseste tehnologie 3D.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum scapati de petele de pe haine? Spalati-le... 3D!
Cum scapati de petele de pe haine? Spalati-le... 3D!

Viitorul apartine tehnologiei. Fie ca vorbim despre cinema, arta, medicina, mascara, haine, ecografii, televizoare, ruj, console de jocuri video, tehnici de colorare a podoabei capilare, show-uri de moda, tehnologia tridimensionala este cuvantul de ordine. De curand, am asistat si la lansarea primului detergent de rufe care foloseste tehnologie 3D.

Indiferent de coltul de lume in care s-ar fi nascut si in care traiesc, oamenii isi doresc sa aiba haine curate. Pentru aceasta folosesc diverse moduri de curatare care tin atat de nivelul economic, de aparatura disponibila in tara lor, cat si de traditie.

Petele reprezinta o provocare pentru cercetatorii din industria chimica, dar si pentru fiecare din noi. In functie de natura substantei care provoaca pata, dar si a materialului si a structurii tesaturii se formeaza pete diverse, care nu pot fi curatate in acelasi mod. Spre exemplu, o pata de ulei de masline se instaleaza diferit in tesatura fata de o pata de fructe de padure.

Radiografia petelor

Pornind de la aceste constatari, cercetatorii Procter&Gamble au creat noul detergent Ariel 3D Actives care patrunde in straturile profunde ale tesaturii si elimina chiar si petele dificile fara a afecta materialul. Pentru formula sa s-au utilizat tehnologii care se folosesc si in medicina. Tehnologia Micro CT – scanare 3D ce a permis vizualizarea profunda a tesaturii, fibrelor si a petelor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Cum dezvatati copilul de suptul degetului
Cum dezvatati copilul de suptul degetului
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”