Cum să scapi de kilograme în plus fără să-ţi modifici dieta?

Un nou studiu arată că persoanele mănâncă mai puţin dacă există un contrast puternic între culoarea farfuriei şi cea a alimentelor consumate.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum să scapi de kilograme în plus fără să-ţi modifici dieta?

Un nou studiu arată că persoanele mănâncă mai puţin dacă există un contrast puternic  între culoarea farfuriei şi cea a alimentelor consumate. 

Când culoarea este asemănătoare, consumăm cu aproximativ 20% mai mult decât atunci când mâncăm din farfurii care fac contrast cu alimentele.

De exemplu, în cazul în care mănânci paste dintr-o farfurie albastră vei consuma o cantitate mai mică decât dacă alegi o farfurie albă. Porţiile arată mai mari pe o farfurie de culoare închisă! Acelaşi studiu a arătat că oamenii tind să mănânce porţii mai mari când farfuriile aveau aceeaşi culoare ca alimentele consumate. Când culoarea este asemănătoare, consumăm cu aproximativ 20% mai mult decât atunci când mâncăm din farfurii care fac contrast cu alimentele.

Cercetătorii de la Universitatea Cornell din New York cred că acest lucru se datorează faptului că oamenii nu-şi dau seama ce cantitate de mâncare pun în farfurii. Atunci când există un contrast, ei reevaluează porţiile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”