„Cum ne menținem starea de sănătate în perioada Sărbătorilor?”, webinar live „Ce se întâmplă, Doctore?”, powered by Sanador

Vă așteptăm marți, 22 decembrie, la ora 13.15 pe pagina de Facebook „Ce se întâmplă, Doctore?” pentru a afla de la medici de top din cadrul Sanador cum să ne păstrăm starea de sănătate în perioada Sărbătorilor.
„Cum ne menținem starea de sănătate în perioada Sărbătorilor?”, webinar live „Ce se întâmplă, Doctore?”, powered by Sanador
Webinar CSID.RO si Sanador

2020 a fost un an dificil din punctul de vedere al sănătății. La final de an, pericolul COVID 19 rămâne, la fel și riscul altor probleme de sănătate care pot apărea în această perioadă.

În cadrul webinarului live, Beatrice Osanu, redactor-șef „Ce se întâmplă, Doctore?” și Bianca Poptean, senior editor „Ce se întâmplă, Doctore?”, vor dezbate alături de medici din diverse specialități din cadrul Sanador subiecte de sezon care privesc pe toată lumea.

Astfel, vom afla de la dr. Teodor Bădescu, medic primar gastroenterologie, ce impact au excesele alimentare si de alcool asupra sistemului digestiv, care sunt terapiile alternative și medicamentele alopate care pot da rezultate în cazul balonării, constipației, senzației de arsură, ce reguli trebuie sa respecte pacienții cu gastrite, ulcere, dar și cum evitam colica biliară și pancreatita. De asemenea, vom trece în revistă regulile alimentației echilibrate de Sărbători.

Alături de echipa „Ce se întâmplă, Doctore?” va fi și medicul primar cardiolog Nicu Găinoiu, care va explica regulile pe care ar trebui să le respecte pacienții cu boli cardiovasculare în perioada Sărbătorilor, dar și modul cum apar creșterile valorilor colesterolului și trigliceridelor. În plus, vom vedea și recomandările pentru persoanele cu exces ponderal, dar și pentru categorii aflate la risc pentru infarct miocardic.

Un alt invitat în cadrul webinarului va fi dr. Cristian Pandrea, medic coordonator Departament CPU/AMBULANȚĂ din cadrul Sanador.

Expertul în medicină de urgență va atrage atenția asupra simptomelor și situațiilor care ar trebuie semnalate centrelor de primiri urgențe, dar și asupra greșelilor care ne pot periclita viața înaintea sosirii ambulanței. Vom dezbate măsurile care se iau în cazul colicilor bialiare și renale și vom afla care ar fi o trusa minimă de prim ajutor pe care ar trebui să o avem acasă.

Din webinar nu vor lipsi nici sfaturile utile în cazul fracturilor și accidentărilor mai ușoare pe care le va oferi dr. Liviu Ojoga, Șef Secție Ortopedie și Traumatologie, Sanador.

Intervenții în cadrul webinarului vor avea și dr. Mirela Nicolae, medic primar obstetrică-ginecologie, Sanador, care va oferi sfaturi femeilor însărcinate, dar și dr. Cornelia Preda, Șef Secție Neonatologie, Sanador, care va veni cu informații utile pentru familiile care au nou-născuți și bebeluși.

În plus, alături de dr. Andrei Rogoz, medic specialist boli infecțioase, Sanador, vom recapitula măsurile necesare pentru a evita boala anului, COVID-19, dar și informațiile despre vaccinarea care va începe în curând și în România.

Vă așteptăm alături de noi marți, 22 decembrie, la ora 13:15, împreună cu membri ai echipei Sanador!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Cristian Pandrea - Medic primar Medicină de urgență
Dr. Cristian Gabriel Pandrea este Medic primar Medicină de urgență, Medic coordonator Departament CPU/Ambulanță și are competențe solide în ecografie generală. A absolvit UMF “Carol Davila” din București – Facultatea de Medicină Generală în anul 1995. A promovat examenul de Rezidențiat ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân