Cum îţi poţi albi dinţii cu ulei

Îţi doreşti dinţi albi şi sănătoşi? Atunci încearcă metoda ayurvedică numită oil-pulling, o tehnică de igienizare a gurii cu ajutorul uleiului.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum îţi poţi albi dinţii cu ulei

Îţi doreşti dinţi albi şi sănătoşi? Atunci încearcă metoda ayurvedică numită oil-pulling, o tehnică de igienizare a gurii cu ajutorul uleiului.

Iată în ce constă această procedură şi cum te poate ajuta să ai dinţi mai albi.

Tehnica oil-pulling este folosită de secole în medicina ayurvedică şi are drept scop, pe lângă albirea dinţilor, şi eliminarea gingivitei şi a durerilor de cap. Ea constă în clătirea gurii cu ulei timp de 20 de minute (dar sunt suficiente şi 5 minute), în fiecare zi, de preferat dimineaţa.

Cele mai indicate uleiuri pentru clătirea gurii sunt cel de cocos şi cel de măsline extravirgin, la care se pot adăuga diverse uleiuri esenţiale cu proprietăţi antiseptice şi antifungice, cum este, de exemplu, uleiul esenţial de arbore de ceai.

Clătirea gurii cu ulei trebuie să fie un proces lent şi, foarte important, nu se va înghiţi uleiul!

Reţine însă că această procedură de clătire  a gurii cu ulei nu înlocuieşte spălatul pe dinţi, ci doar ajută la îndepărtarea mai eficientă a bacteriilor din cavitatea orală. De aceea, după clătire, este recomandat să te speli pe dinţi, aşa cum faci în mod obişnuit, şi să foloseşti aţa dentară şi apa de gură, ca ultim pas în igienizarea gurii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”