Cu ce probleme de sănătate se confruntă Kim Kardashian. Vedeta a recunoscut cât de greu suportă acest diagnostic

Kim Kardashian suferă de o boală autoimună care îi afectează grav pielea.
24.03.2020 |
Cu ce probleme de sănătate se confruntă Kim Kardashian. Vedeta a recunoscut cât de greu suportă acest diagnostic
Sursa foto: Instagram

Vedetele nu sunt ferite de probleme de sănătate, oricâţi bani ar avea. Acest lucru este valabil şi pentru diva Kim Kardashian, în vârstă de 39 de ani, soţia rapperului Kanye West şi vedeta reality-show-ului Keeping Up With the Kardashians. Într-un interviu recent acordat Enews, Kim a declarat că se confruntă de la vârsta de 25 de ani cu psoriazisul, o boală autoimună care duce la apariţia unor iritaţii ale pielii, însoţite de mâncărime şi senzaţie de arsură. 

De asemenea, într-un episod difuzat de curând, ea spune că ar putea avea şi artrită psoriazică, o formă de artrită inflamatorie care se manifestă prin durere şi senzaţie de înţepenire la nivelul articulaţiilor, care afectează peste 30% dintre persoanele diagnosticate cu psoriazis, conform National Psoriasis Foundation.

„În ultimii ani, petele care mi-au apărut pe faţă au fost sporadice, dar cea de pe picior este acolo tot timpul. M-am resemnat cu asta şi nu mai folosesc creme sau medicamente”, spune diva.

Vedeta spune că episoadele inflamatorii s-au agravat la începutul acestui an. Pe lângă leziunile care i-au apărut pe faţă şi pe corp, ea spune că a observat şi simptome cu care nu s-a mai confruntat.

„Într-o noapte m-am trezit şi am vrut să merg la toaletă, aşa că am vrut să iau telefonul în mână, să fac puţină lumină, dar pur şi simplu nu îl puteam ridica. Am crezut că am dormit pe mână sau că eram somnoroasă ori prea obosită. A doua zi de dimineaţă aveam aceeaşi problem, nu puteam nici măcar să ţin periuţa de dinţi în mână, atât de tare mă durea”, a declarat vedeta.

Multe persoane care suferă de o boală autoimună, aşa cum este psoriazisul, prezintă un risc crescut de a dezvolta cel puţin încă una de acest tip.

Într-un alt episod al reality-show-ului, Kim Kardashian se plânge de dureri de cap, oboseală şi inflamaţii ale articulaţiilor şi se adresează unui medic reumatolog pentru a afla cauza acestor simptome. Astfel, ea a aflat în urma unei ecografii că probabil se confruntă cu artrită psoriazică în stadiu incipient.

Recomandări: