Crucea Roşie Română intervine în pandemia COVID-19

Crucea Roşie Română oferă sprijin logistic, material şi uman pentru a consolida răspunsul ţării noastre la ameninţarea COVID-19.
  • Publicat:
Crucea Roşie Română intervine în pandemia COVID-19
Crucea Roşie Română intervine în pandemia COVID-19

Crucea Roşie Română, organizaţia umanitară cu expertiză în prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor şi intervenţia în situaţie de dezastre se află în permanentă colaborare cu autorităţile centrale şi locale şi oferă sprijin logistic, uman şi material pentru a consolida răspunsul ţării noastre la ameninţarea cu noul coronavirus (COVID-19).

În funcţie de solicitările şi nevoile locale, Crucea Roşie Română asistă persoanele fără aparţinători, aflate în autoizolare sau izolare cu produse alimentare de bază şi pachete igienice, conform normelor şi standardelor organizatiei în situaţii de urgenţă. Un pachet cu alimente de bază cântăreşte 12 kg, are valoarea de 90 de lei şi asigura necesarul de hrană pentru o familie formată din 3 persoane, pe o perioadă de 2 săptămâni.  Pachetul cu produse de igienă are valoarea de 60 de lei şi conţine atât produse de igienă personală cât şi produse pentru igienizarea locuinţelor.

Pentru persoanele aflate în spaţii de carantina, Crucea Roşie Română pune la dispoziţia personalului calificat al autorităţilor locale materiale de primă necesitate dislocate din depozitele pentru situaţii de urgenţă ale organizaţiei: alimente greu perisabile, apă, lenjerii, produse de igienă, produse de curăţenie, materiale de informare etc.

Printr-un memorandum semnat cu Guvernul Românei, Crucea Roşie Română desfăşoară o campanie naţională de informare şi conştientizare a populaţiei pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus.  Numărul mare de voluntari şi structura teritorială a Crucii Roşii Române permit accesul şi desfăşurarea campaniei prin distribuirea de materiale de informare la nivel naţional, atât în mediul urban cât şi în rural. Până acum voluntarii Crucii Roşii Române au distribuit 10 000 de afişe şi 150 000 de broşuri în instituţii publice, spaţii cu aglomerări de persoane, puncte de frontieră etc. Campania de informare continuă în mediul online.

În acord cu misiunea şi mandatul său, Crucea Roşie Română  a făcut demersuri către donatori şi parteneri, pentru a facilita accesul la produse de igienă unui număr cât mai mare de persoane sau instituţii în nevoie. 

Crucea Roşie Română râmâne în continurea în prima linie a asistenţei umanitare alături de cei aflaţi în nevoie. Mulţumesc voluntarilor Crucii Roşii Române care joacă un rol în stoparea răspândirii COVID19 şi le transmit să fie în continuare vigilenţi şi responsabili”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române.

Mai multe companii naţionale s-au alăturat campaniei  Crucii Roşii Române cu fonduri substanţiale în vederea achiziţiei de materiale de strictă necesitate cum ar fi măşti sanitare de unică folosinţă, mănuşi, ochelari de protecţie, dezinfectanţi precum  şi aparatură medicală. 

Crucea Roşie Română, îndeamnă populaţia să respecte sfaturile medicale ale autorităţilor competente şi face apel la calm şi raţiune. Panica generează daune mai grave decât posibilitatea reală de contaminare a virusului, declanşând comportamente care se pot dovedi contraproductive celor din jurul nostru. Recomandăm populaţiei să evite mijloacele de transport în comun aglomerate şi, dacă e posibil, să lucreze de acasă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân