Criza taie şi din relaxare

Dacă spui "spaniol," spui implicit şi "siestă", "relaxare", "detaşare" de probleme şi griji. Dacă stai pentru câteva zile în Spania, atitudinea lor devine molipsitoare. Şi cum să nu-ţi placă stilul de viaţă al spaniolilor când ei te întâmpină aproape mereu cu zâmbetul pe buze, iar pauzele scurte şi dese sunt celebre şi respectate cu sfinţenie.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Criza taie şi din relaxare

Dacă spui „spaniol,” spui implicit şi „siestă”, „relaxare”, „detaşare” de probleme şi griji. Dacă stai pentru câteva zile în Spania, atitudinea lor devine molipsitoare. Şi cum să nu-ţi placă stilul de viaţă al spaniolilor când ei te întâmpină aproape mereu cu zâmbetul pe buze, iar pauzele scurte şi dese sunt celebre şi respectate cu sfinţenie.

Sau cel puţin au fost respectate până când criza economică i-a afectat chiar şi pe ei, răsfăţaţii Mării Mediteraneene.

Comercianţii din Spania ar putea renunţa la siesta tradiţională de după-amiază pentru a încerca să revigoreze creşterea consumului, care a scăzut cu 23% din 2007 şi a contribuit la intrarea economiei în cea de-a doua rundă de recesiune din ultimii 3 ani.

Pentru a stimula consumul, guvernul a aprobat recent o lege care permite magazinelor cu suprafaţa de peste 300 metri pătraţi să-şi extindă programul cu 25%.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”