COVID-19 schimbă regulile sexului: fără săruturi şi cu mască de protecţie. Anunţul unui oficial din Canada

Directorul de sănătate publică din Canada, Theresa Tam, le recomandă celor care vor să facă sex în timpul pandemiei de coronavirus să nu se sărute şi să poarte mască pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2. Oficialul sugerează, de asemenea, ca fiecare persoană să-şi monitorizeze starea de sănătate, dar şi pe cea a partenerului.
  • Publicat:
COVID-19 schimbă regulile sexului: fără săruturi şi cu mască de protecţie. Anunţul unui oficial din Canada
COVID-19 schimbă regulile sexului: fără săruturi şi cu mască. Anunţul unui oficial din Canada/ Foto: Shutterstock

Directorul Agenţiei pentru sănătate publică din Canada, Theresa Tam, le recomandă celor care vor să facă sex în timpul pandemiei de coronavirus să nu se sărute şi să poarte mască pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2. Oficialul sugerează, de asemenea, ca fiecare persoană să-şi monitorizeze starea de sănătate, dar şi pe cea a partenerului.

Theresa Tam îndeamnă oamenii să nu se sărute şi să ia în considerare să poarte mască de protecţie în timpul contactului sexual pentru a limita răspândirea coronavirusului. Oficialul din sănătate spune că sunt şanse mici de transmitere a COVID-19 prin spermă sau lichid vaginal, potrivit CNN.

Cu toate astea, activităţile sexuale cu parteneri noi cresc oricum riscul de infectare cu virusul ucigaş.

„Ca şi alte activităţi în timpul pandemiei de COVID-19 care implică apropierea fizică, există unele lucruri pe care le puteţi face pentru a minimiza riscul de infectare şi răspândire a virusului”, a spus Tam.

În timp ce „cel mai mic risc de activitate sexuală în timpul COVID-19 este cel de autosatisfacere” există măsuri pe care oamenii le pot lua pentru a rămâne în siguranţă.

Riscul de infectare cu coronavirus scade dacă partenerii poartă mască în timpul sexului, potrivit oficialului

Oficialul canadian spune că cel mai important este ca partenerii să aibă o relaţie de încredere

Ea precizează că riscul de infectare poate fi redus prin purtarea unei măşti care acoperă gura şi nasul, evitând apropierea faţă în faţă şi săruturile.

Virusul se răspândeşte prin picături respiratorii, care pot fi inhalate sau pot ajunge în nas şi gură.

În plus, virusul poate ajunge pe piele şi bunuri personale, cu care o persoană poate intra în contact şi apoi atinge gura, nasul sau ochii.

Oamenii ar trebui să se monitorizeze pe ei înşişi, dar şi pe partenerii lor pentru simptome, înainte de orice activitate sexuală şi să fie conştienţi dacă partenerii lor au risc crescut de infectare cu coronavirus. Asta include anunţarea partenerului dacă suferi de afecţiuni precum diabetul, hipertensiune arterială sau o altă boală care scade sistemul imunitar.

Theresa Tam sugerează de asemenea limitarea consumului de băuturi alcoolice sau alte substanţe care ar putea duce la decizii nesigure în timpul activităţilor sexuale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân