Consumul de peşte, eficient în prevenirea cancerului de piele

Acizii graşi Omega 3, care se găsesc în uleiul de peşte precum somonul şi păstrăvul, stopează creşterea celulelor maligne în cazul cancerului oral şi al celui de piele, indiferent de stadiul lor de evoluţie şi fără a afecta ţesuturile sănătoase, se arată într-un studiu al oamenilor de ştiinţă britanici.
Autor: Paula Rotaru
Consumul de peşte, eficient în prevenirea cancerului de piele

Acizii graşi Omega 3, care se găsesc în uleiul de peşte precum somonul şi păstrăvul, stopează creşterea celulelor maligne în cazul cancerului oral şi al celui de piele, indiferent de stadiul lor de evoluţie şi fără a afecta ţesuturile sănătoase, se arată într-un studiu al oamenilor de ştiinţă britanici.

În cadrul cercetării, experţii au studiat în laborator reacţia unor anumite celule canceroase la contactul pe perioadă lungă cu acizi graşi Omega 3, mai exact carcinomul scuamos celular, care este una dintre cele mai grave forme de cancer de piele.

Acizii graşi polinesaturaţi Omega 3 nu pot fi produşi de corpul uman în cantităţi mari, de aceea trebuie crescut aportul prin alimentaţie cât mai bogată în peşte şi seminţe, resurse naturale excelente de Omega 3.