Consumul de ceai verde poate reduce cu 30% riscul de atac cerebral

Accidentul vascular cerebral reprezintă principala cauză de invaliditate motorie la adulţi şi este cauzat de factori precum formarea plăcilor de aterom pe casele de sânge, sedentarismul, stresul şi fumatul. Din fericire, există căi naturale prin care această boală necruţătoare poate fi prevenită, iar cea mai simplă dintre acestea este alimentaţia echilibrată, bazată pe nutrienţi esenţiali organismului. Unul dintre factorii-cheie în prevenţia atacului cerebral este şi ceaiul verde, o adevărată fântână a tinereţii şi sănătăţii.
  • Publicat:
Consumul de ceai verde poate reduce cu 30% riscul de atac cerebral

Accidentul vascular cerebral reprezintă principala cauză de invaliditate motorie la adulţi şi este cauzat de factori precum formarea plăcilor de aterom pe casele de sânge, sedentarismul, stresul şi fumatul.

Din fericire, există căi naturale prin care această boală necruţătoare poate fi prevenită, iar cea mai simplă dintre acestea este alimentaţia echilibrată, bazată pe nutrienţi esenţiali organismului. Unul dintre factorii-cheie în prevenţia atacului cerebral este şi ceaiul verde, o adevărată fântână a tinereţii şi sănătăţii.

Potrivit cercetătorilor japonezi, între 2 şi 4 ceşti de ceai verde băute zilnic pot reduce cu aproape 30% şansele unui accident vascular cerebral, graţie conţinutului bogat în catehine, categorie de antioxidanţi cu rol puternic antiinflamator.

Studiul a fost realizat pe o perioadă de 13 ani, pe grupuri de persoane cu vârste cuprinse între 45 şi 74 de ani, cu diferite obiceiuri alimentare şi stiluri de viaţă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”