Confesiunile unui câine – o piesă de teatru despre câini, pentru oameni

Spectacolul Confesiunile unui câine are ca subiect lecţiile de supravieţuire ale unui câine comunitar, a cărui poveste de viaţă l a făcut celebru. Mărturisirile personajului sunt prezentate sub forma unei conferinţe, după modelul TED.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Confesiunile unui câine - o piesă de teatru despre câini, pentru oameni

Asociaţia Culturală REPLIKA şi Asociaţia Red Panda anunţă lansarea programului educativ pentru copii, intitulat “Şi eu sunt responsabil – copiii iubesc animalele”.

Programul cultural-educativ “Şi eu sunt responsabil – copiii iubesc animalele” este dedicat elevilor din clasele III – IV şi se desfăşoară în luna octombrie în 8 şcoli gimnaziale din Bucureşti.

Scopul principal al programului este educarea prin artă a tinerei generaţii şi promovarea responsabilităţii, implicării în societate, toleranţei şi respectului pentru viaţă.

În cadrul programului, elevii vor viziona spectacolul de teatru Confesiunile unui câine prezentat de Asociaţia Culturală REPLIKA şi vor participa la un atelier de educaţie civică susţinut de Asociaţia Red Panda.

Spectacolul Confesiunile unui câine are ca subiect lecţiile de supravieţuire ale unui câine comunitar, a cărui poveste de viaţă l-a făcut celebru. Mărturisirile personajului sunt prezentate sub forma unei conferinţe, după modelul TED. Spectacolul este interactiv.

Miza spectacolului este sensibilizarea, conştientizarea şi responsabilizarea cetăţenilor în legătură cu problema câinilor comunitari, pe de o parte, şi cu violenţa împotriva animalelor, pe de altă parte. Confesiunile unui câine s a jucat în sălile mai multor Biblioteci Publice din Bucureşti şi din ţară, în cadrul proiectului Manifest canin în sala de lectură.

Atelierul de Educaţie Civică îşi propune educarea copiiilor asupra relaţiei om-animal, asupra nevoilor de bază ale unui câine, promovând responsabilizarea proprietarilor de animale şi implicarea în societate. Totodată, Atelierul de Educaţie Civică susţine  conceptele de toleranţă, responsabilitate, implicare civică, respect pentru mediu, natură şi viaţă.

Dacă tinerii învaţă să respecte drepturile animalelor şi orice formă de viaţă, atunci ei vor fi cu atât mai responsabili şi mai implicaţi în societate, deschişi la ajutarea celor din jur şi la respingerea unor atitudini extreme.

Studii de caz şi cercetări din domeniile psihologiei şi al psihiatriei demonstrează că violenţa asupra animalelor este, în fapt, debutul violenţei asupra oamenilor, şi atestă că prevenirea şi tratarea timpurie a comportamentului violent faţă de animale sunt foarte importante, deoarece cu cât copiii agresivi cresc, cu atât ei devin mai puţin receptivi la orice intervenţie cu privire la comportamentul lor agresiv.

Programul educativ “Şi eu sunt responsabil – copiii iubesc animalele” introduce în conştiinţa tinerei generaţii conceptul de toleranţă, înţelegere, dar şi de responsabilitate faţă de alte specii şi forme de viaţă.

“Şi eu sunt responsabil – copiii iubesc animalele” este un proiect finanţat de ARCUB, în Programul Cultural Bucureşti 555.

Şcoli participante
Şcoala nr. 74 ”Enăchiţă Văcărescu”, 10 octombrie
Şcoala nr. 128, 13 octombrie
Colegiul Tehnic ”Petru Rareş”, 15 octombrie
Şcoala nr. 114 ”Principesa Margareta”, 17 octombrie
Şcoala nr. 97, 27 octombrie
Şcoala nr. 79, 28 octombrie
Şcoala nr. 149, 29 octombrie
Şcoala nr. 95, 30 octombrie

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”