Chioşcurile, amendate cu 170.000 de lei pentru că vindeau produse alimentare nerecomandate copiilor

ANPC a amendat 32 de societăţi comerciale din incinta şcolilor şi liceelor din Bucureşti pentru că vindeau produse alimentare nerecomandate copiilor.
26.02.2020 | Autor: Paula Rotaru
Chioşcurile, amendate cu 170.000 de lei pentru că vindeau produse alimentare nerecomandate copiilor

Recent, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a aplicat 20 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 170.000 de lei şi 3 avertismente unui număr de 32 societăţi comerciale din incinta şcolilor şi liceelor din Bucureşti. Motivul? Acestea comercializau produse alimentare nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor (prăjituri, bomboane, ciocolată, acadele, chipsuri, biscuiţi săraţi, snacksuri, napolitane).

Totodată, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a cantităţii de 405 kilograme de produse alimentare nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor în valoare de 5.587,5 lei şi cantitatea de 627de litri de sucuri şi băuturi răcoritoare cu conţinut ridicat de zahăr, în valoare de 5.016 lei.

„Verificările au pornit de la premisa importanţei educării micilor consumatori cu privire la un stil de viaţă sănătos. Ne dorim ca viitoarele generaţii de consumatori de servicii şi produse să-şi formeze de timpuriu un comportament alimentar sănătos şi, totodată, să fie pe deplin informaţi cu privire la caracteristicile produselor pe care le consumă”, a declarat Eduardt Cozminschi, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.