Cercetătorii au concluzionat: bărbaţii nu trebuie să mănânce singuri!

Cercetării au studiat legătura dintre singurătate şi sănătate în cazul bărbaţilor şi femeilor. Ei au descoperit că bărbaţii se expun unor riscuri mai mari atunci când iau masa fără să aibă companie.
  • Publicat:
Cercetătorii au concluzionat: bărbaţii nu trebuie să mănânce singuri!

Bărbaţii care mănâncă singuri riscă să ajungă obezi, arată un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Seul, Coreea de Sud. Mai mult, ei riscă să dezvolte sindrom metabolic şi hipertensiune arterială.

Cercetării au studiat legătura dintre singurătate şi sănătate în cazul bărbaţilor şi femeilor. Ei au descoperit că bărbaţii se expun unor riscuri mai mari atunci când iau masa fără să aibă companie. Posibilitatea de a deveni obezi creşte cu 45% faţă de femeile care mănâncă singure.

Studiul a pornit de la observaţia că din ce în ce mai mulţi oameni sunt singuri la nivel global. Iar acest lucru duce la alegeri alimentare nesănătoase de cele mai multe ori.

Studiind cei peste 7000 de adulţi implicaţi în cercetare au aflat că bărbaţii care mănâncă singuri de cel puţin două ori pe zi riscă să aibă probleme serioase de sănătate. Obezitatea aduce după sine sindrom metabolic, diabet de tip 2, hipertensiune arterială. Oamenii de ştiinţă coreeni cred că în cazul bărbaţilor riscurile sunt mai mari din cauza izolării sociale. Ei vor încerca să îşi umple viaţa cu junk food şi alte mâncăruri nesănătoase.

Un alt studiu realizat de cercetători britanici de la Brigham Young University a scos la iveală faptul că oamenii care trăiesc singuri au un risc cu 45% mai crescut să moară mai repede decât cei care au un partener de viaţă, scrie Gustarte.ro.

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”