Ce se întâmplă în organismul tău după ce bei cafea?

Pentru mulţi dintre noi, o cafea este mai mult decât un moft: aceasta face parte din ritualul de dimineaţă, fiind elementul care ne ajută să ne punem pe picioare.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce se întâmplă în organismul tău după ce bei cafea?
Sursa foto: shutterstock

Pentru mulţi dintre noi, o cafea este mai mult decât un moft: aceasta face parte din ritualul de dimineaţă, fiind elementul care ne ajută să ne punem pe picioare.

Indiferent dacă iubeşti dimineţile liniştite sau cele alături de familie, prieteni sau parteneri de business, o ceaşcă de cafea este întotdeauna o idee bună.

Efectele cafelei asupra organismului

Potrivite one.ro, acestea sunt schimbările care au loc în corp după ce bei o ceaşcă de cafea:

În primele 10 minute: Cafeaua intră în fluxul sanguin. Presiunea din sânge începe să crească, iar acelaşi lucru se întâmplă şi cu ritmul cardiac.

După 20 de minute: Începi să te simţi mai concentrat şi mai alert. Îţi este mult mai uşor să prinzi informaţii, dar şi să iei decizii şi să rezolvi anumite probleme. Pe lângă asta, cafeina te ajută să te simţi mai puţin obosit, conectând creierul la receptorii adenozinei.

După 30 de minute: Corpul tău începe să producă mai multă adrenalină. Poţi avea chiar o vedere mai clară, deoarece pupilele se vor dilata treptat.

După 40 de minute: Nivelul de serotonină din corp începe să crească. Acest lucru îmbunătăţeşte funcţionarea neuronilor, ceea ce duce la creşterea forţei musculare.

După 4 ore: Cafeaua acţionează asupra celulelor şi ajută la eliminarea energiei. Când acest lucru are loc, corpul începe să ardă grăsimi, chiar şi atunci când nu te mişti. De asemenea, cafeina stimulează şi măreşte producţia de acid din stomac.

După 6 ore: Cafeina are un efect diuretic. Pe lângă apă, corpul pierde şi câteva vitamine şi minerale esenţiale. Acest lucru poate duce la tulburări treptate ale calciului din metabolism.

Citește și: Cu cât crește tensiunea arterială după ce bei o cafea: Efectul durează până la trei ore

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”