Ce rişti daca iţi expui viaţa intimă pe Facebook

Publicarea cu regularitate a fotografiilor pe reţeaua de socializare Facebook, mai ales cele cu propria persoană, poate avea efecte negative asupra relaţiilor din lumea reală, arată un studiu realizat de cercetătorii britanici, citat de huffingtonpost.com.
  • Publicat:
Ce rişti daca iţi expui viaţa intimă pe Facebook

Publicarea cu regularitate a fotografiilor pe reţeaua de socializare Facebook, mai ales cele cu propria persoană, poate avea efecte negative asupra relaţiilor din lumea reală, arată un studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat de huffingtonpost.com şi citat de Mediafax.

„Este important de reţinut că informaţiile pe care le distribuim pe pagina personală de Facebook sunt văzute nu doar de prietenii apropiaţi, ci de diferite categorii de persoane, cum ar fi parteneri de afaceri, colegi, familie şi cunoscuţi, fiecare grup înţelegând în mod diferit informaţia pe care o publicăm”, a declarat David Houghton de la Universitatea scoţiană Heriot-Watt.

Pentru a evalua impactul fotografiilor asupra relaţiilor sociale, 508 participanţi au fost intervievaţi şi reacţiilor lor au fost măsurate pe o scară care ţine cont de două elemente – „sprijin” şi „intimitate”.

„Suntem de părere că oamenii trebuie să folosească reţelele de socializare şi să se bucure de avantajele pe care acestea le aduc, pentru că se întâmplă multe lucruri amuzante acolo, dar trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce publicăm. Gândeşte-te de două ori, publică o singură dată”, a adăugat David Houghton.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân