Ce fel de dietă trebuie să urmezi dacă ai probleme cu inima. Toţi medicii prezenţi la o conferinţă de cardiologie au recomandat una singură!

Specialiştii au căzut de acord asupra cele mai bune diete pentru sănătatea inimii. Vezi care este aceasta!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce fel de dietă trebuie să urmezi dacă ai probleme cu inima. Toţi medicii prezenţi la o conferinţă de cardiologie au recomandat una singură!

Recent, a avut loc cea mai mare conferinţă de cardiologie intervenţională, în Washington, DV, unde au participat peste 3.000 de specialişti în domeniu. La eveniment a luat cuvântul şi fosta Primă Doamnă a Americii, Michelle Obama, care a subliniat importanţa nutriţiei sănătoase şi a mişcării în rândul copiilor. Toţi specialiştii care au participat la conferinţă au căzut de acord asupra cele mai bune diete pentru sănătatea inimii, şi anume regimul bazat pe fructe şi legume.

Dr. Kim Williams, fost preşedinte al Colegiului American al Cardiologilor, a prezentat beneficiile unei astfel de diete şi importanţa acesteia în prevenţia bolilor cardiovasculare.

La rândul lui, dr. Rob Ostfeld a indicat că dieta mediteraneeană este cea mai indicată în cazul pacienţilor care au suferit un infarct de miocard, dar şi al celor care vor să prevină un astfel de eveniment.

Dieta mediteraneeană a fost aleasă în 2019 cea mai bună dietă, datorită numeroaselor beneficii pe care le are nu numai asupra inimii, ci şi asupra siluetei, creierului şi longevităţii.

Printre alimentele recomandate în dieta mediteraneeană se numără roşiile, broccoli, kale, spanac, conopidă, ceapă, castraveţi, mere, pere, portocale, spşune, pepene, nuci, migdale, caju, seminţe de floarea-soarelui, fasole, linte, năut, cartofi dulci, orez integral, somon, macrou, păstrăv, fructe de mare, carne slabă de pui, curcan sau raţă, iaurt grecesc, avocado, usturoi etc.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân