Câţi români s-au vindecat de coronavirus până pe 14 mai?

Pe România, în carantină instituţionalizată sunt 14.066 de persoane. Alte 18.118 de persoane sunt în izolare la domiciliu se află sub monitorizare medicală.
  • Publicat:
Câţi români s-au vindecat de coronavirus până pe 14 mai?
Câţi români s-au vindecat de coronavirus?, foto Shutterstock

Conform datelor publice ale Ministerului Sănătăţi, până pe 14 mai 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.247 de cazuri de persoane infectate cu virusul Sars-Cov-2, virus responsabil pentru boala coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.053 au fost declarate vindecate şi externate. În străinătate sunt declaraţi vindecaţi de coronavirus 21 de români.

Oficialii subliniează că numărul de persoane vindecate, evidenţiate mai sus, se datorează ultimelor actualizări înregistrate la nivelul judeţului Suceava.Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, în Bucureşti au fost depistate până acum 1.574 de cazuri de coronavirus, iar în judeţul Suceva 3.370 cazuri. Cele mai puţine cazuri au fost depistate în judeţul Brăila şi anume 19.

Câte persoane au decedat?

Totodată, până acum, 1.053 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş, Olt şi Ilfov, au decedat.
 

Câţi pacienţi sunt internaţi în secţiile de terapie intensivă? 

La ATI, pe 14 mai 2020 sunt internaţi 225 de pacienţi. 
 

Câte persoane sunt în carantină sau izolate la domiciliu?

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 14.066 de  persoane. Alte 18.118 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 

 
Câte teste s-au făcut?

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 286.217 teste. 

 

Câte amenzi s-au dat?

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până pe 14 mai, 572  de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Poliţiştii şi jandarmii au depistat, între 13 şi 14 mai, 112 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.000 de lei. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: