Câte cadre medicale din România sunt deja infectate cu coronavirus?

Una dintre ţările care abia a intrat pe frontul de luptă împotriva coronavirus, România, a înregistrat un număr mare de îmbolnăviri în rândul cadrelor medicale.
27.03.2020 | Autor: Mădălina Drăgoi
Câte cadre medicale din România sunt deja infectate cu coronavirus?
Câte cadre medicale din România sunt deja infectate cu coronavirus? Medicii sunt pe locul 1! foto Shutterstock

România abia a început să se confrunte cu un număr mare de îmbolnăviri cu coronavirus, dar din păcate printre primii pacienţi se numără şi medici. Conform datelor raportate din teritoriu către Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în acest moment la nivel naţional sunt 153 de cadre medicale şi personal auxiliar confirmate cu COVID-19.

Ministerul Sănătăţii a făcut publice noi date despre personalul medical din România deja infectat cu noul virus după cum urmează:

  • 70 medici
  • 50 asistente medicale
  • 15 infirmiere
  • 1 îngrijitoare
  • 17 personal auxiliar

Suceava şi Bucureşti – zonele cu cele mai multe cazuri de coronavirus în rândul populaţiei

Iată şi judeţele din care provin cadrele medicale infectate cu virusul Sars-COV-2
Cele mai multe cadre medicale infectate sunt din Suceava – 90. Următoarea locaţie cu cadre medicale diagnosticate cu coronavirus este Bucureşti unde s-au înregistrat până în prezent un număr de 36 de cadre medicale. Hunedoara ocupă locul 3 în acest top nefericit până acum s-au înregistrat 12 cazuri de coronavirus printre cadrele medicale.
Medici, asistente medicale, infirmiere, personal auxiliar infectaţi au fost raportaţi şi în Arad – 2 cazuri, în Constanţa -1 caz, în judeţul Covasna – 5, Iaşi – 3 , în judeţul Neamţ2, Vrancea – 2.

Cel mai nou articol Video: