Câştigătorii concursului de educaţie pentru sănătate şi prim ajutor ”Sanitarii Pricepuţi”

S-a desfăşurat etapa naţională a concursului pentru sănătate şi prim ajutor “Sanitarii Pricepuţi” organizată de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România.
  • Publicat:
Câştigătorii concursului  de educaţie pentru sănătate şi prim ajutor ”Sanitarii Pricepuţi”

În perioada 21 – 26 iulie 2016, s-a desfăşurat etapa naţională a concursului pentru sănătate şi prim ajutor “Sanitarii Pricepuţi” organizată de  Societatea Naţională de Cruce Roşie din România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiintifice, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Administratiei şi Internelor (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă). 

Competiţia din acest an a avut drept caştigători elevii Colegiului Naţional „Sfântu Sava”  sector 1, Bucureşti.  Echipajul, format din cinci elevi în clasa a XI-a, a obţinut cel mai mare punctaj atât la proba teoretică, cât şi la proba practică, unde au demonstrat reale abilităţi în acordarea primului ajutor de bază. 

Pe locul II s-a clasat echipajul Colegiului Naţional „Gheorghe Ţiţeica” din Drobeta-Turnu Severin, jud. Mehedinţi iar locul III a fost ocupat de  echipajul Colegiului Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte, jud. Dâmboviţa.

Câştigătorii au primit din partea organizatorilor premii, cupe, medalii şi diplome.

Competiţia a constat dintr-o probă teoretică şi una practică. Proba teoretică a constat în rezolvarea unui test grilă cu întrebări referitoare la noţiuni de prim ajutor, educaţie pentru sănătate precum şi din  istoricul Crucii Roşii. La proba practică, micii sanitari au bandajat, au făcut resuscitare pe manechin, au rezolvat cazuri de fracturi, entorse, arsuri, amputări şi toate acestea în 8-10 minute!

Cei 220 de elevi participanţi anul acesta la Concursul ”Sanitarii Pricepuţi”, au beneficiat, pe lângă probele de concurs şi de ateliere de educaţie umanitară, ateliere de educaţie pentru sănătate – aplicate prin participarea elevilor la  jocul „Healthy-o-poly”(dezvoltat de un grup de voluntari ai Crucii Roşii Române şi premiat de Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie) asociate cu sesiuni de înviorare în fiecare dimineaţă, foc de tabără şi platforme artistice (dans, muzică, arte plastice) realizate de participanţi.

La editia cu numarul 54 a concursului “Sanitarii Pricepuţi” au praticipat elevi de liceu, membri ai echipajelor  caştigătoare ale fazei pe judeţ şi pe sector al Municipiului Bucuresti. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”