Carenţa de vitamina D poate duce la hipertensiune

Pentru a preveni unele boli cardiovasculare ar trebui să avem o alimentaţie corectă care să ne asigure necesarul zilnic de vitamina D, se arată într-un studiu efectuat la University College London, şi care a luat în calcul datele colectate de la peste 155.000 de persoane.
  • Publicat:
Carenţa de vitamina D poate duce la hipertensiune

Pentru a preveni unele boli cardiovasculare ar trebui să avem o alimentaţie corectă şi să ne expunem suficient la soare pentru a ne asigura necesarul zilnic de vitamina D, se arată într-un studiu efectuat la University College London, şi care a luat în calcul datele colectate de la peste 155.000 de persoane.

Un nivel scăzut de vitamina D în organism poate duce la hipertensiune, susţine dr. Vimal Karani S de la Institute of Child Health, University College London.

După ce a studiat datele culese în 35 de studii, la numeroase centre medicale din Europa şi continentul nord-american şi în care au fost implicate mai bine de 155.000 de persoane, expertul susţine că aceia dintre noi care au o concentraţie crescută de vitamina D în corp au şi o presiune arterială mai scăzută, prin urmare un risc redus de hipertensiune.

Cel mai comun simptom al deficitului de vitamina D este rahitismul, boală ce debutează în copilărie şi care se caracterizează prin prezenţa malformaţiilor scheletice. La adult, echivalentul acestei afecţiuni este osteomalacia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”