Căpşunile şi colesterolul, leptina şi obezitatea

Sunt mai multe studii care demonstrează beneficiile căpşunilor, mai ales datorită conţinutului mare de antioxidanţi. Recent, însă, nişte cercetători de la universităţi de prestigiu din Italia şi Spania, au descoperit că aceste fructe ajută şi la reducerea colesterolului.
Căpşunile şi colesterolul, leptina şi obezitatea

Sunt mai multe studii care demonstrează beneficiile căpşunilor, mai ales datorită conţinutului mare de antioxidanţi. Recent, însă, nişte cercetători de la universităţi de prestigiu din Italia şi Spania, au descoperit că aceste fructe ajută şi la reducerea colesterolului.

O echipă de voluntari a m`ncat jumătate de kilogram de căpşuni zilnic şi au observat că nivelul colesterolului “rău” şi al trigliceridelor s-a redus semnificativ. Rezultatele, publicate în the Journal of Nutritional Biochemistry, arată că nivelul trigliceridelor a scăzut, în timp ce colesterolul “bun” a rămas neschimbat.

Leptina şi obezitatea

De ani de zile, cercetătorii au învinovăţit rezistenţa la leptină ca fiind o posibilă cauză a obezităţii. Hormonul leptină joacă un rol important în reglarea aportulului şi consumului energetic, inclusiv a apetitului şi metabolismului.

Însă studii realizate la Institutul de boli metabolice de la Universitatea din Cincinnati au descoperit că nu acţiunea leptinei este inculpatul principal.