Campanie de vaccinare antigripală gratuită în România. Vezi unde se fac vaccinurile

Începe campania de vaccinare antigripală gratuită din sezonulul 2019-2020. Iată cine se află în grupul ţintă pentru vaccinare şi unde se pot face vaccinurile.
  • Publicat:
Campanie de vaccinare antigripală gratuită în România. Vezi unde se fac vaccinurile
Campania de vaccinare antigripală gratuită în România, foto 123rf.com

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un număr de 1.500.000 doze de vaccin gripal, cu aproximativ 200.000 mai mult faţă de anul trecut, astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Ca în fiecare an, campania de vaccinare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi şi vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

Cine va fi vaccinat gratuit

Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sănătăţii şi recomandărilor OMS şi ECDC. Primele 50.000 de doze de vaccin au ajuns deja în teritoriu şi sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical.
Din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite şi celelalte doze de vaccin, astfel încât să înceapă şi vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie.
Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030