Bolile autoimune prefera femeile. De ce?

Unele celule B, implicate in functionarea sistemului imunitar – spun cercetatorii – genereaza anticorpi care, la randul lor, ataca tesuturile propriului organism.
  • Publicat:
Bolile autoimune prefera femeile. De ce?
Bolile autoimune prefera femeile. De ce?

De ce sunt femeile victimele preferate ale unor boli autoimune precum lupus, scleroza multipla si reumatism? Ne explica cercetatorii de la National Jewish Health care au observat o incidenta a acestui tip de afectiuni de aproape 10 ori mai mare in randul femeilor decat in randul barbatilor.

Unele celule B, implicate in functionarea sistemului imunitar – spun acestia – genereaza anticorpi care, la randul lor, ataca tesuturile propriului organism.

Specialistii sustin ca au observat prezenta celulelor la femelele soarecilor de laborator predispuse la maladii autoimune, insa si la subiecti umani aflati in aceeasi situatie.

Pornind de la aceasta descoperire, un nou tratament ce vizeaza chiar celulele cu pricina ar putea constitui speranta persoanelor suferinde.

Cu toate ca pana in prezent se stia ca hormonii sexuali influenteaza in mare masura instalarea bolilor autoimune, mecanismul de actiune al acestora nu era pe deplin inteles.

Datorita noii descoperiri, tratamente mai eficiente impotriva acestor afectiuni ar putea sa fie disponibile in urmatorii ani.

Citeste si: Poliartrita reumatoida – cauze, simptome, tratament

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Barbatii sterili pot deveni tatici
Barbatii sterili pot deveni tatici
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân