Boala tremurăturii, provocată de alimentele tratate cu pesticide?

Medicii sugerează necontenit să consumăm zilnic 5 porţii de legume şi fructe, însă ce ne facem cu importul imens de astfel de alimente în România care, ştim foarte bine, sunt tratate cu tot felul de substanţe chimice pentru a fi perfecte şi pentru a ţine cât mai mult timp? Efectul negativ al acestor pesticide asupra organismului este cunoscut de mult timp, specialiştii făcând legătura între boala Alzheimer şi utilizarea DDT (Diclordifeniltricloretanul) în compoziţia fructelor şi legumelor.
  • Publicat:
Boala tremurăturii, provocată de alimentele tratate cu pesticide?

Medicii sugerează necontenit să consumăm zilnic 5 porţii de legume şi fructe, însă ce ne facem cu importul imens de astfel de alimente în România care, ştim foarte bine, sunt tratate cu tot felul de substanţe chimice pentru a fi perfecte şi pentru a ţine cât mai mult timp? Efectul negativ al acestor pesticide asupra organismului este cunoscut de mult timp, specialiştii făcând legătura între boala Alzheimer şi utilizarea DDT (Diclordifeniltricloretanul) în compoziţia fructelor şi legumelor.

Deşi acest compus a fost interzis în majoritatea ţărilor, există şi alte substanţe chimice care ar trebui să ne îngrijoreze. Cum ar fi de exemplu benomyl, un insecticid frecvent utilizat pentru a proteja culturile de insecte. Acest compus, alături de factorii genetici şi de stilul de viaţă, se pare că ar favoriza apariţia bolii Parkinson, afecţiune neurologică de care suferă milioane de persoane în lume.
Rigiditatea musculară, trepidaţiile membrelor sau încetineala în mişcări sunt doar câteva dintre semnele acestei afecţiuni.

Însă cercetătorii de la Universitatea din California, Statele Unite, spun că există încă 11 astfel de chimicale folosite ca pesticide care au acelaşi efect nociv asupra creierului. Astfel de substanţe acţionează prin inhibarea enzimei ALDH, care are rolul de a ţine sub control o toxină specială care ajută la “detoxifierea” creierului.

Concluziile vin în urma unui studiu care a constat în studierea concentraţiei de substanţe chimice din sângele a 360 de fermieri din California, care utilizau pesticide, şi compararea acestor mostre cu a unor persoane perfect sănătoase. Astfel, s-a observat că fermierii prezentau un risc de până la 6 ori mai mare de a dezvolta boala Parkinson în comparaţie cu grupul de control.

Sursa: Time.com
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”