Birourile dezordonate denotă mai multă…creativitate

Aţi fi crezut că o persoană ordonată, cu un birou impecabil este persoana ideală pentru a ieşi din cele mai dificile situaţii. Ei bine, aflaţi că lucrurile stau exact pe dos, adică tocmai cei cu birouri ticsite de hârtii şi nimicuri aruncate la întâmplare sunt cei mai creativi şi au reacţii mai rapide în situaţii limită.
  • Publicat:
Birourile dezordonate denotă mai multă...creativitate

Aţi fi crezut că o persoană ordonată, cu un birou impecabi,l este persoana ideală pentru a ieşi din cele mai dificile situaţii. Ei bine, aflaţi că lucrurile stau exact pe dos, adică tocmai cei cu birouri ticsite de hârtii şi nimicuri aruncate la întâmplare sunt cei mai creativi şi au reacţii mai rapide în situaţii limită.

În urma unui studiu al cercetătorilor olandezi, reacţiile şi opţiunile unui grup de 34 de voluntari au fost observate iar concluziile sunt certe: dezordonaţii sunt mai creativi dar au obiceiuri alimentare…dezastruoase.

Astfel, în prima fază a studiului, participanţii au fost împărţiţi în 2 grupuri: unul repartizat într-o cameră cu birouri ordonate iar celălalt într-o cameră cu birouri pline de hârtii şi diverse obiecte de papetărie.
Voluntarii au fost rugaţi să completeze nişte formulare, iar la ieşirea din cameră acestora li s-a dat de ales între ciocolată şi mere, drept recompensă.

Rezultatele arată în felul următor: „ordonaţii” au completat chestionarele dar nu au dat dovadă de flexibilitate în exprimare şi au avut un nivel de creativitate scăzut, în timp ce „dezordonaţii” au preferat să răspundă în mod creativ întrebărilor adresate în chestionar. Însă, ordonaţii se pare că sunt mai generoşi cu oferirea de donaţii, dacă luăm în considerare cheta organizată la ieşirea din camera experimentală. În plus, aceştia au ales în marea lor majoritate alimentul sănătos, adică mărul, spre deosebire de creativi, care au preferat ciocolata.

Sursa: msn.com
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”