Beyonce, donaţie de 6 milioane de dolari în lupta cu COVID-19

Beyonce a ales să doneze alături de CEO Twitter suma de şase milioane de dolari în lupta cu COVID-19.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Beyonce, donaţie de 6 milioane de dolari în lupta cu COVID-19
FOTO: shutterstock / Beyonce, donaţie de 6 milioane de dolari în lupta cu COVID-19

Împreună cu fondatorul Twitter, Jack Dorsey, cântăreaţa Beyonce, în vârstă de 38 de ani, a anunţat că va dona şase milioane de dolari serviciilor de sănătate mentală şi fizică a americanilor de culoare care sunt afectaţi de pandemia de coronavirus.

Artista, care deţine organizaţia organizaţia BeyGOOD, a încheiat un parteneriat cu Jacl Dorsey, fondatorul Twitter, cu iniţiativa #startsmall, informează The Guardian.

„Din cauza pandemiei de coronavirus, suferinţa este de proporţii epice în rândul comunităţilor de culoare. Multe familii trăiesc în zone subzistente cu case care îngreunează practicarea distanţării sociale”, a scris fundaţia într-un comunicat. „Comunităţile care nu aveau deja fonduri pentru educaţie, sănătate şi locuinţe se confruntă acum cu rate alarmante de infecţie şi decese. Şi aceste comunităţi nu au acces la testare şi îngrijiri medicale echitabile”, a continuat declaraţia.

În urmă cu o săptămână, Beyonce şi-a oferit sprijinul comunităţilor afro-americane susţinând concertul One Wold: Together at Home. Artista a menţionat că ”au fost sever afectaţi de acestă criză…Acest virus ucide oamenii de culoare şi o face într-un număr alarmant de mare aici, în America”. La finalul comunicatului de presă, soţia cântăreţului Jay-Z a reamintit că ”trăim vremuri fără precedent şi este nevoie de efortul nostru colectiv pentru a face o diferenţă”.

În timp ce cântăreaţa se implică direct în lupta cu COVID-19, fiica ei îşi învaţă fanii de pe reţelele de socializare despre importanţa spălatului pe mâini. Blue Ivy, în vârstă de 8 ani, a decis să le vorbescă despre spălatul corespunzător pe mâini pentru a ţine virusul la distanţă şi chiar le-a făcut o demonstraţie prin care să ilustreze importanţa acestui gest banal.

În toată această perioadă mai multe vedete internaţionale s-au mobilizat în lupta cu noul coronavirus, optând să doneze sume impresionate de bani sau aparaturi necesare în spitale pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân