Berea, o sursă inepuizabilă de vitamine!

Berea este singura băutură cu conţinut de alcool în care se regăsesc vitamine de tip B cum sunt niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6), acidul folic (B9) şi cobalamina (B12).
  • Publicat:
  • Actualizat:
Berea, o sursă inepuizabilă de vitamine!

Berea este singura băutură cu conţinut de alcool în care se regăsesc vitamine de tip B cum sunt niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6), acidul folic (B9) şi cobalamina (B12).

Cu o influenţă dovedită asupra stării de bine a organismului, vitaminele de tip B prezente în bere pot oferi consumatorilor acestei băuturi o protecţie suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare.

Astfel, studii ştiinţifice indică faptul că vitaminele B6, B9 şi B12 pot furniza băutorilor de bere o protecţie în plus împotriva bolilor cardiovasculare, în comparaţie cu consumatorii altor băuturi alcoolice.

Studii realizate în ţări precum SUA, Marea Britanie, Franţa, Republica Cehă şi Danemarca, confirmă faptul că un consum moderat de bere poate reduce nivelul de homocisteină, precum şi „colesterolul rău” (LDL), ambele asociate cu un risc mai mare de incidenţă al atacurilor de cord. Cercetătorii cred că acest lucru s-ar putea datora conţinutului de vitamine de tip B din bere. 

“La fel ca pâinea, care este preparată tot din cereale, berea este o sursă bună de vitamine importante pentru organism. Berea este bogată în special în vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6), acid folic (B9) şi cobalamina (B12). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmată prin studii care au demonstrat o absorbţie ridicată a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere în dietă.”, declară Corina Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Consumul moderat de bere, recomandat persoanelor sănătoase, trebuie completat de un stil de viaţă echilibrat şi de o alimentaţie corespunzătoare, atrag atenţia membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maxim 5%.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030