Băuturile carbogazoase dulci cresc riscul de cancer de prostată

Bărbaţii care beau zilnic băuturi dulci, carbogazoase sunt expuşi riscului de a se suferi forme agresive de cancer de prostată, ne informează oamenii de ştiinţă suedezi.
Autor: Elena Nistor
Băuturile carbogazoase dulci cresc riscul de cancer de prostată

Bărbaţii care beau zilnic băuturi dulci, carbogazoase sunt expuşi riscului de a se suferi forme agresive de cancer de prostată, ne informează oamenii de ştiinţă suedezi.

„Am observat un risc cu 40% mai crescut de cancer de prostată în rândul bărbaţilor care consumă regulat băuturi carbogazoase dulci”, susţine Isabel Drake, doctorand în cadrul Lund University.

Concluzia a venit în urma unui studiu ce s-a extins pe 15 ani şi care a urmărit obiceiurile alimentare a peste 8.000 de bărbaţi cu vârstele între 45 şi 73 de ani.

Potrivit specialiştilor, este suficientă o cantitate de 33 ml de sucuri zilnic pentru ca riscul de cancer de postată să crească cu 40 de procente.