Bărboşii, mai atractivi în ochii femeilor

Femeile sunt înnebunite după bărbaţii cu barbă. Află de ce le atrage atât de mult barba pe femei!
Autor: Paula Rotaru
Bărboşii, mai atractivi în ochii femeilor

Domnii ar trebui să lase deoparte aparatul de bărbierit, deoarece un nou studiu arată că barba este un element care le creşte nivelul de atractivitate. De asemenea, bărboşii sunt de preferat pentru relaţiile pe termen lung, se arată în acelaşi studiu.

Coautorul cercetării, psihologul Barnaby Dixson, de la Universitatea Queensland, Australia, spune că bărbaţii care au trăsături faciale masculine, adică barbă şi un maxilar pronunţat, sunt consideraţi mai atrăgători.

Pe de altă parte, aceste trăsături sunt văzute  de femei şi ca o dovadă a responsabilităţii şi atenţiei.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetătorii au analizat reacţiile a peste 8 500 de femei vizualizând fotografiile a patru categorii de bărbaţi: proaspăt bărbieriţi, la 5 zile după bărbierit, cu barbă de 10 zile şi cu barbă mare (la peste 4 săptămâni de la bărbierit).

Astfel, ei au observat că femeile au fost mai atrase de bărbaţii cu aspect mai manly, cu barbă cât mai mare, acestea mărturisind în cadrul unui chestionar că s-ar simţi mai în siguranţă alături de un  astfel de individ.

Explicaţia din spatele acestor alegeri nu a fost încă oferită de savanţi, însă există posibilitatea ca acest lucru să fie determinat de caracteristici primitive ale umanităţii, femeia asociind masculinitatea unui bărbat cu fertilitatea şi supravieţuirea.

Concluziile studiului au fost publicate în Journal of Evolutionary Biology.