Bărbaţii, vinovaţi de apariţia menopauzei la femei?

Transpiraţiile nocturne, schimbările bruşte de dispoziţie, bufeurile – aceste manifestări dar şi alte simptome ale menopauzei au loc din cauza...bărbaţilor, susţin specialiştii în genetică de la Universitatea din Canada. Aceştia susţin că preferinţa bărbaţilor pentru femeile mai tinere a determinat o lipsă de interes a femeilor faţă de procesul de reproducere şi un cumul de mutaţii care au dus la pierderea fertilităţii, iar în timp acest lucru a dus la ceea ce se cheamă astăzi menopauză.
  • Publicat:
Bărbaţii, vinovaţi de apariţia menopauzei la femei?

Transpiraţiile nocturne, schimbările bruşte de dispoziţie, bufeurile – aceste manifestări dar şi alte simptome ale menopauzei au loc din cauza…bărbaţilor, susţin specialiştii în genetică de la Universitatea din Canada.

Aceştia susţin că preferinţa bărbaţilor pentru femeile mai tinere a determinat o lipsă de interes a femeilor faţă de procesul de reproducere şi un cumul de mutaţii care au dus la pierderea fertilităţii, iar în timp acest lucru a dus la ceea ce se cheamă astăzi menopauză.

Principala teorie din spatele pierderii fertilităţii feminine este cea “a bunicii”, sau mai pe înţelesul tuturor este teoria care afirmă că femeia devine infertilă la o anumită vârstă pentru a putea avea mai bine grijă de nepoţi, îmbunătăţind astfel rata de supravieţuire a rudelor.

Cu toate acestea, teoria nu poate fi explicată din punct de vedere evolutiv iar menopauza, proces natural care survine în viaţa fiecărei femei, nu constă doar în pierderea fertilităţii, ci înseamnă şi un risc crescut de boli care apar odată cu schimbările hormonale survenite la menopauză.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân