BabyPod – căşti vaginale, create de o companie spaniolă, pentru a facilita „comunicarea” cu fetuşii

Compania spaniolă BabyPod a creat un dispozitiv insolit, sub forma unui set de căşti vaginale, care se adresează femeilor însărcinate şi facilitează "comunicarea" cu bebeluşii nenăscuţi ai acestora, notează Mediafax.
  • Publicat:
BabyPod - căşti vaginale, create de o companie spaniolă, pentru a facilita
Compania spaniolă BabyPod a creat un dispozitiv insolit, sub forma unui set de căşti vaginale, care se adresează femeilor însărcinate şi facilitează „comunicarea” cu bebeluşii nenăscuţi ai acestora, notează Mediafax.
 
Căştile respective sunt poziţionate în vaginul femeii însărcinate şi vor difuza muzică în interiorul corpul viitoarei mame. BabyPod nu dispune de o conexiune Wi-Fi sau Bluetooth, ce ar putea reprezenta un risc pentru dezvoltarea copilului, ci de o conexiune prin cablu.
 
Dispozitivul trebuie deci să fie conectat la un aparat care să fie capabil să difuzeze muzică: un player MP3, telefon inteligent sau amplificator.
 
Potrivit companiei spaniole care a realizat acest aparat insolit, muzica activează centrele de stimulare a limbajului şi comunicării din creierul fetusului, fapt care l-ar determina pe acesta să răspundă la stimulii muzicali prin mişcări care imită vocalizarea.
 
În mod concret, muzica difuzată pe cale intravaginală ar încuraja fetusul să răspundă, mişcând gura şi scoţând limba.
 
Compania spaniolă spune că a ţinut cont şi de o serie de studii ştiinţifice, considerând că produsul său poate fi utilizat de femei însărcinate, începând din cea de-a 16-a săptămână de sarcină. BabyPod este comercializat în prezent cu preţul de 149,95 euro, precizează site-ul clubic.com.
 
Firma BabyPod crede în produsul său şi a organizat „primul concert din lume pentru fetuşi”, în timpul căreia 10 viitoare mame au purtat acest tip de dispozitiv, în timp ce ascultau un mini-concert cu colinde de Crăciun susţinut de Soraya Arnelas, o fostă reprezentantă a Spaniei la concursul Eurovision.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030