Aspectul mainilor contine detalii vitale despre sanatate

Noile cercetari ale medicilor de la Societatea Royal de Medicina sustin ca aspectul mainilor contine detalii vitale despre sanatate, inclusiv semne ale unor boli destul de grave, cum ar fi cancerul.
  • Publicat:
Aspectul mainilor contine detalii vitale despre sanatate
Aspectul mainilor contine detalii vitale despre sanatate

Noile cercetari ale medicilor de la Societatea Royal de Medicina sustin ca aspectul mainilor contine detalii vitale despre sanatate, inclusiv semne ale unor boli destul de grave, cum ar fi cancerul. Specialistii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce o femeie de 74 de ani, aparent sanatoasa, le-a cerut ajutorul pentru ca ii crescuse niste bataturi in palma.

Aceste bataturi erau de fapt niste semne destul de rar intalnite ale cancerului ovarian, diagnostic care i s-a pus ulterior femeii. Medicii precizeaza ca fiecare lucru ciudat care poate aparea pe maini poate reprezenta indicii ale diferitelor boli.

Astfel, persoanele care au palmele rosii pot suferi de ciroza, pentru ca, potrivit specialistilor, mainile sunt direct implicate cu starea ficatului, iar de aceasta afectiune sufera persoanele care consuma bauturi acoolice in exces.

Persoanele alcoolice au atat mainile cat si fata rosie. De asemenea, persoanele care au incheieturile degetelor groase pot avea un nivel crescut de colesterol. Indivizii care au unghiile vinetii pot avea probleme atat cu circulatia sangelui, cat si cu inima.

Culoarea normala a unghiilor trebuie sa fie rozalie, in nici un caz spre albastru, pentru ca aceasta culoare inchisa indica faptul ca sangele nu ajunge la unghii, dar si faptul ca sangele nu este bine oxigenat. Unghiile rotunde pot arata faptul ca persoanele pot suferi de artrita reumatica.

Doctorii sustin ca aceasta cauza este determinata de vasele de sange din unghii care duc la deformarea unghiilor, dandu-le o forma bombata. Unghiile groase ascund afectiuni ale rinichilor, mentioneaza specialistii. Acestia sustin ca nefunctionarea rinichilor duce la ingrosarea stratului de unghie pentru ca lichidele care se elimina prin corp sunt toxice.

Daca sunt mai albicioase, unghiile pot ascunde boli ale ficatului, daca o jumatate de unghie este alba si cealalta roz, ar putea fi vorba despre o afectiune renala, iar daca unghiile cresc greu, e posibil sa fie vorba de o boala pulmonara.

Persoanele care au palmele mai mereu umede pot suferi de tiroida, pentru ca aceasta boala da senzatia de transpiratie a intregului corp nu numai a palmelor, precizeaza specialistii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dansul prelungeste viata
Dansul prelungeste viata
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân