Aproape jumătate dintre femei apelează la Photoshop pentru a arăta bine pe Facebook

Circa 40% dintre femei au recunoscut că îşi modifică fotografiile, pentru a arăta mai bine, înainte de a le posta pe reţelele de socializare, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Marea Britanie, informează dailymail.co.uk, citată de Mediafax
  • Publicat:
Aproape jumătate dintre femei apelează la Photoshop pentru a arăta bine pe Facebook

Circa 40% dintre femei au recunoscut că îşi modifică fotografiile, pentru a arăta mai bine, înainte de a le posta pe reţelele de socializare, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Marea Britanie, informează dailymail.co.uk, citată de Mediafax.

Potrivit noului sondaj, mai mult de patru femei din zece recunosc faptul că apelează la Photoshop sau alte programe similare pentru a modifica fotografiile în care apar, pentru a arăta mai bine, înainte de a le publica online. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul reţelelor Facebook, Twitter şi Instagram.

Cu celebrităţi precum Kim Kardashian şi Rosie Huntington-Whiteley bombardând în mod constant spaţiul virtual cu fotografii în care arată perfect, presiunile la care sunt supuse femeile obişnuite – pentru a arăta cât mai bine din punct de vedere fizic – sunt din ce în ce mai mari.

În ciuda numărului în creştere de persoane care aleg să publice online fotografii personale, sondajul arată că epoca aparatelor foto digitale le-a făcut pe femei să fie din ce în ce mai timide în faţa camerei video, mai ales din cauza presiunilor de a arăta cât mai bine. Nouă din zece femei spun că se simt timide în faţa camerei foto sau simt o senzaţie de disconfort, pentru că nu se consideră frumoase.

Aproape 8 femei din zece (77%) spun că resimt o mare anxietate în ceea ce priveşte aspectul lor fizic atunci când aleg să publice fotografii personale pe reţelele de socializare, având temeri mai mari decât dacă ar trebui să vorbească în public, să meargă la o primă întâlnire sau la un interviu pentru angajare.

Potrivit aceluiaşi studiu, aproape trei sferturi dintre femei spun că s-a întâmplat chiar să distrugă fotografii ale lor, nemulţumite fiind de aspectul fizic. 46% dintre participantele la acest sondaj au şters sau au eliminat fotografii ale lor de pe reţelele de socializare.

Participantele la sondaj mai spun că temerile lor în ceea ce priveşte aspectul fizic le împiedică să captureze pe peliculă momente memorabile – din vacanţe, de la nuntă etc.

La studiu, realizat pentru Dove, au participat 500 de femei.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”