Ai călcâie crăpate? Iată ce să faci!

Călcâiele necesită atenţie şi o îngrijire speciale. Contează atât greutatea corporală, cât şi nivelul de hidratare interior, dar şi tipul de încălţăminte ales.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ai călcâie crăpate? Iată ce să faci!
Ai călcâie crăpate? Iată ce să faci! Foto Shutterstock

Călcâiele crăpate sunt considerate un semn de neîngrijire. Însă ele apar atât din cauze mecanice (mai ales dacă aveţi câteva kilograme în plus, din cauza presiunii pielea nehidratată se crapă), mersul pe jos cu sandale, şlapi este un alt factor care duce la crăparea călcâielor. Dar şi anumite boli precum diabetul au simptome precum călcâielor crăpate.

Evitarea mersului pe jos îndelungat atunci când încălţămintea pe care o purtăm are o talpă foarte joasă, dură şi care lasă călcâiele descoperite (sandale, şlapi, saboţi). Atunci când mergem mult pe jos este recomandat să purtăm încălţări care acoperă călcâiele. Pielea lor va rămâne hidratată.
De asemenea, pielea picioarelor mai poate fi protejată şi dacă purtaţi şosete antiaderente, branţuri de la firmele specializate.

Citește și: 6 pași pentru a scăpa de călcâiele crăpate

Pentru călcâie frumoase, nu fă băi fierbinţi şi poartă şosete din bumbac!

  • Şosetele ideale trebuie să fie integral din bumbac. Acestea lasă pielea să respire şi o menţin hidratată şi nu favorizează apariţia bătăturilor atunci când mergeţi.
  • Pentru a avea călcâie fără crăpături sunt de evitat băile prea fierbinţi şi băile sau duşurile prea lungi (nu mai mult de 10 minute).
  • Şi produsele cosmetice pentru îngrijirea şi curăţarea pielii sunt important – geluri de duş sau săpuni fără parfum.
  • Eliminarea pielii moarte constant cu bureţi speciali este de folos.
  • Hidratarea optimă este un alt factor care ajută la păstrarea calităţii pielii.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”