Activitatea care îi poate ajuta pe bolnavii de Parkinson

Cântatul îi poate ajuta pe bolnavii de Parkinson, conform ultimelor cercetări.
  • Publicat:
Activitatea care îi poate ajuta pe bolnavii de Parkinson

Cântatul îi poate ajuta pe bolnavii de Parkinson, conform ultimelor cercetări. Elizabeth  Stegemoller face săptămânal şedinţe de terapie prin muzică pentru pacienţii diagnosticaţi cu această afecţiune. La fiecare şedinţă, oamenii trec printr-o serie de exerciţii vocale şi încearcă să fredoneze anumite piese. Astfel, prin cântat, pacienţii utilează aceiaşi muşchi care îi ajută la înghiţit şi respiraţie, două funcţii afectate de boala Parkinson.

Beneficiile nu se opresc însă aici. Pacienţii şi familiile lor au observat că această activitate le schimbă dispozitia şi îi ajută să învingă stresul şi depresia. 

„Noi nu încercăm să îi facem cântăreţi mai buni, ci îi ajutăm să-şi întărească muşchii care controlează înghiţirea şi funcţia respiratorie”, spune Elizabeth Stegemoller, profesor de kinesiologie la Universitatea de Stat din Iowa.

Cercetarea lui Stegemoller a fost publicată în lucrareaTerapii complementare în medicină.

Boala Parkinson este o tulburare cronică şi progresivă a mişcării. Aproape un milion de americani trăiesc cu boala. Cauza apariţiei nu este încă cunoscută şi în prezent nu există nici un tratament care să o poată vindeca. Cu toate astea, anumite medicamente şi intervenţii chirurgicale îi pot ajuta pe bolnavi să gestioneze simptomele.

Acestea pot include tremurul mâinilor, braţelor, picioarelor, maxilarului şi feţei, încetinirea mişcării, rigiditatea membrelor,  probleme cu echilibrul şi coordonarea.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”