A murit cel mai bătrân bărbat din lume! Află secretul longevităţii sale

Salustiano Sanchez, cel mai bătrân bărbat din lume, a murit la vârsta de 112 de ani în statul american New York, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii unei case funerare americane, citaţi de Reuters, informează Mediafax
  • Publicat:
A murit cel mai bătrân bărbat din lume! Află secretul longevităţii sale

Salustiano Sanchez, cel mai bătrân bărbat din lume, a murit la vârsta de 112 de ani în statul american New York, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii unei case funerare americane, citaţi de Reuters, informează Mediafax.
.
Salustiano „Shorty” Sanchez, născut în Spania, a lucrat mulţi ani pe o plantaţie de trestie de zahăr şi era pasionat gin-rummy, un joc de cărţi.

Recunoscut de reprezentanţii Guinness World Records în calitate de cel mai bătrân bărbat din lume, Salustiano Sanchez a murit, vineri, într-un azil de bătrâni din Grand Island din statul New York, au precizat reprezentanţii casei funerare M.J. Colucci & Son.

Reprezentanţii Guinness au anunţat în luna iunie că Salustiano Sanchez, care a lucrat şi în construcţii, devenise cel mai bătrân bărbat din lume, după decesul japonezului Jiroemon Kimura la vârsta de 116 ani.

Salustiano Sanchez a spus într-un interviu că longevitatea sa deosebită s-ar datora faptului că în fiecare zi mânca o banană şi lua o pastilă de Anacin – un analgezic uşor care conţine acid acetilsalicilic şi cofeină.

Totodată, Sanchez spunea că această longevitate deosebită a lui nu reprezintă o realizare importantă.

Salustiano Sanchez s-a născut în localitatea El Tejado de Bejar din Spania în 1901 şi a lucrat pe o plantaţie de trestie de zahăr din Cuba înainte de a se muta în Statele Unite ale Americii, unde a început să lucreze într-o mină de cărbuni din statul Kentucky.

Printre pasiunile sale se numărau grădinăritul, rezolvarea puzzle-urilor de cuvinte încrucişate şi jocul de gin-rummy. Sanchez s-a mutat apoi în regiunea Niagara Falls din statul New York la începutul anilor 1930 şi a început să lucreze în construcţii. A lucrat pentru compania Union Carbide mai mult de 30 de ani înainte de a se pensiona.

S-a căsătorit cu soţia sa, Pearl, în 1934. Salustiano Sanchez a avut doi copii, şapte nepoţi, 15 strănepoţi şi cinci stră-strănepoţi.

După moartea sa, cel mai bătrân bărbat din lume a devenit italianul Arturo Licata care are vârsta de 111 ani. Cea mai bătrână femeie din lume este japoneza Misao Okawa, în vârstă de 115 ani, potrivit Gerontology Research Group, o asociaţie care ţine evidenţa persoanelor din lumea întreagă în vârstă de cel puţin 110 ani şi care validează recordurile Guinness.

Cea mai în vârstă persoană din lume, al cărei record de longevitate a fost autentificat, a fost franţuzoaica Jeanne Louise Calment, care a trăit 122 de ani şi 164 de zile.

 

Sursa foto: today.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”